360La ProsperitatUncategorized

Plaça de les treballadores i treballadors de la Harry Walker

A mitjan segle passat, la indústria catalana començava a recuperar-se després dels temps difícils de la postguerra. Durant aquell temps, moltes fàbriques es van traslladar al barri de la Prosperitat. L’obertura de la Meridiana havia assegurat una bona comunicació i havia afavorit la remodelació del passeig de Valldaura com a polígon industrial.

Una de les empreses de més influència al barri va ser la Harry Walker. Associada amb la Hispano-Villiers, responsable dels motors de petita cilindrada com el del famós Biscúter, la Harry Walker fabricava, a més, tota mena d’accessoris per a l’automoció. Donava feina a prop de 500 treballadors als tallers i oficines del passeig de Valldaura. Dels 1.300 m2 que ocupava en el moment d’inaugurar-se, l’any 1958, va arribar a ampliar-se fins als 3.400 m2 a principis dels 70.

 

Si fas servir un telèfon intel·ligent o tauleta, gaudiràs més de l’experiència obrint
el vídeo en mode ulleres 360º a l’App de YouTube .

La fàbrica "Harry Walker"

Malgrat l’èxit inicial, va caure en desgràcia per les constants queixes veïnals a causa de l’elevada contaminació que generava, així com per una llarga vaga que va durar entre 1970 i 1971. Aquesta vaga va rebre el suport de moltes altres empreses nacionals i internacionals, com La Maquinista Terrestre i Marítima i la Solex de França i Torí (Itàlia).

Després del tancament, diverses plataformes veïnals van demanar que l’espai que ocupava la fàbrica es reaprofités per instal•lar-hi equipaments per al barri. Per això, hi podem trobar el primer institut d’ensenyament de la zona (l’actual Institut Sant Andreu), l’Escola Santiago Rusiñol, el CAP Rio de Janeiro i el Pavelló Poliesportiu Municipal Valldaura.
Amb motiu de les celebracions del centenari del barri de la Prosperitat, els veïns i entitats van demanar el canvi de nom de l’indret com a plaça de les Treballadores i Treballadors de Harry Walker. Un homenatge a la gent que va participar a la famosa vaga de 62 dies.

Ubicació de la Harry Walker:

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies