La Cultura va de Festa

Any rere any, el segon diumenge de maig el Parc de la Guineueta es transforma per un dia en el gran aparador de les entitats de Nou Barris amb motiu de La Cultura Va de Festa.

Per entendre l’origen d’aquesta mostra d’entitats cal parlar de l’escola d’adults Freire. L’any 1971 algunes dones del barri, preocupades per les mancances educatives, van començar a fer classes a casa. Aviat el veïnat va reclamar que aquesta iniciativa tingués un espai propi i es convertís en escola pública, fet que es va aconseguir el curs 77-78.

cultura1

L’escola Freire, però, encara tenia manca d’espai i havia de realitzar les activitats als locals prestats per la parròquia de Sant Sebastià i al col·legi Luz Casanovas, que eren insuficients. L’any 1979 es va començar a construir l’escola, que va engegar l’any següent.

cultura2

L’any 1980, per promocionar l’escola i augmentar el nombre d’alumnes del centre, els mestres van decidir treure els tallers i les classes al parc. Va ser un gran esforç per part de mestres i alumnes, que es va veure recompensat amb molt èxit de participació i més de 400 alumnes nous. La jornada va finalitzar amb una sardinada.

Ben aviat les entitats del districte es van sumar a aquesta jornada. Amb el pas dels anys La Cultura Va de Festa s’ha consolidat com un dels grans esdeveniments de Nou Barris. Una jornada popular en què el veïnat pot descobrir tota l’oferta associativa i cultural del districte, mentre gaudeixen d’un dia ple d’espectacles, música i animació.

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies