Plaça de les Roquetes

La plaça de les Roquetes és un dels punts de trobada més importants del barri, ja que és un dels espais més grans que té el barri.

Originàriament era un barranc entre els carrers de la Mina de la Ciutat i de Vidal i Guasch. Va esdevenir el primer escenari de les reunions de l’associació de veïns de les Roquetes. Allà hi feien les assemblees i allà hi començaven les manifestacions veïnals per protestar per les moltes mancances del barri. A la zona s’hi acumulava la vegetació, la brossa i l’aigua d’una riera. També hi havia la porta d’una mina de xampinyons que s’estenia por sota del carrer de la Mina de la Ciutat.

Als anys 80 els veïns van veure la necessitat de dotar al barri d’un aparcament i d’una plaça de trobada. El projecte de construir un aparcament amb una plaça damunt solucionava els dos problemes i a més, acabava amb les males olors del barranc.

El 13 de maig de 1993 van començar les obres per materialitzar aquest projecte. Els anys següents, però, van ser complicats per la llarga llista de problemes que va patir l’espai. A més d’acumular retard a les obres, va caure la marquesina i les pluges van inundar la plaça.
Finalment tot es va superar i la plaça ha quedat emplaçada, amb el temps, en un lloc estratègic. Just davant de la seu de l’associació de veïns de les Roquetes, prop dels equipaments escolars i infantils, de serveis socials i del metro. Escales mecàniques i un ascensor connecten la plaça amb la part alta i baixa del barri. A més, ha esdevingut un gran mirador de Barcelona.

Amb tot això no és d’estranyar que sigui l’epicentre de les festes majors, de les festes de la Primavera, del Dia de la Pinya i, des de fa alguns anys, també de la Roquetes Fashion Week.

Ubicació de la Plaça de les Roquetes:

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies