Nou Barris Televisió

L’any 1985 un grup de joves apassionats pel món audiovisual van decidir retransmetre els actes de la festa major de la Torre Llobeta. Ho van fer amb pocs mitjans i amb un emissor col·locat a casa d’un veí. Un any després, van repetir l’experiència a la Prosperitat. Unes emissions que es feien quan finalitzava la programació de la segona cadena, punxant el senyal des del Tibidabo. Eren les primeres passes de Nou Barris Televisió.

Per gestionar el projecte de televisió local es va crear l’Associació Juvenil Projectart. Per donar professionalitat i valor a la feina de periodista local els joves van elaborar un dels primers llibres d’estil de l’època i van logotipar el material de la televisió.

L’any 1989 les 10 televisions de districte van començar a emetre conjuntament. Un esforç col·lectiu que l’any 1993 es concretaria amb la firma d’un conveni entre la Coordinadora de les televisions locals de Barcelona i l’Ajuntament per començar a desenvolupar la televisió de Barcelona.

Comencen 4 anys d’esforços i il·lusió per mostrar a la resta de barcelonins com era Nou Barris, a través d’una gran varietat de programes. A més de l’informatiu local, els afeccionats podien seguir l’esport de barri i conèixer l’agenda setmanal. També hi havia cabuda per a programes més alternatius com ‘Machetazos’, dedicat al cinema gore i de terror. Programes com ‘Butaca 9’, dedicat al cinema, ‘Temptacions’, a la vida cultural o ‘Imatges de barri’, de caràcter més social. La seva emissió es feia a través del canal 39 de l’UHF.

L’any 1997 les televisions locals van adaptar-se a la nova programació de BTV. A partir d’aquest moment l’Ajuntament va assumir la gestió del servei públic de televisió local de Barcelona mantenint la col·laboració amb la Coordinadora. Des d’aleshores les televisions de districte han realitzat programes com ara l’Informatiu Setmanal, Viu el Barri, Hola Barcelona, Infobarris o BTV Notícies 73.

Des de Projectart també s’han realitzat documentals històrico-socials com ‘Històries de gent’ o ‘Els nous veïns’. També ha dut a terme projectes solidaris amb algunes associacions del districte, ha col·laborat amb l’Ateneu Popular de 9 Barris, i participa cada any a La Cultura Va de Festa.

Però Nou Barris TV no ha estat ni és només televisió. L’any 1999 va crear el portal d’entitats NouBarrisNet, que recull l’actualitat del districte i que ha servit per oferir ajuda i eines a les entitats. I l’any 2013 Nou Barris Televisió, en col·laboració amb l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i el Grup d’Història de Can Basté, va impulsar Relligant Nou Barris.

Ubicació de Nou Barris Televisió:

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies