Vilapicina i la Torre Llobeta són els barris més meridionals del districte i limiten amb el Turó de la Peira, Porta i amb el districte d’Horta Guinardó
Destaca per la seva antiguitat l’antic nucli de Santa Eulàlia de Vilapicina, un conjunt d’origen medieval format per l’antiga església de Santa Eulàlia de Vilapicina i els edificis de Ca n’Artés i Can Basté.
La principal via de comunicació del barri és el passeig de Fabra i Puig, que s’ha convertit en un dels eixos comercials més importants de la ciutat, amb prop de 250 comerços amb una gran tradició i varietat d’oferta. Cal destacar també la plaça del Virrei Amat, que és la més important del barri.
El barri de la Torre Llobeta deu el seu nom a la magnífica casa senyorial de la Torre Llobeta, construïda al segle XV. L’any 1928, els terrenys de la finca van ser venuts a l’exèrcit i posteriorment van ser adquirits per l’Ajuntament republicà. Després de la guerra serien destinats a la construcció d’habitatge social.
Punts històrics:
La masia de Torre Llobeta va ser construïda a finals del segle XV com a casalot senyorial, tot i que posteriorment va ser utilitzada com a masia. Es…
El passatge de l’Esperança és un racó tranquil i poc conegut. Les façanes de les cases són d’estil noucentista amb pinzellades d’art…
L’any 1999 es va inaugurar la Flama al carrer de Cartellà, una escultura de Ricard Vaccaro. Va ser una intervenció que es va integrar…
La plaça del Virrei Amat va ser projectada l'any 1917 com un nus viari que unia el Mental, Horta, els Quinze i Sant Andreu del Palomar a través del…
La de Santa Eulàlia és la plaça més antiga del districte de Nou Barris. Té aquest nom des de 1922, tot i que va néixer a la segona meitat del…
El passatge de santa Eulàlia té una estreta relació amb el pintor modernista Ramon Casas. Una cosina de l'artista, Àngels Puig España, va… Torre Llobeta
Passatge de l’Esperança
La Flama
Plaça del Virrei Amat
Plaça de Santa Eulàlia
Passatge de Santa Eulàlia