La pista forestal de Torre Baró serà una de les propostes del PAD

Districte incorporarà la demanda dels veïns de la part alta del barri si aconsegueix expropiar tot el terreny

La Regidora del Districte, Janet Sanz, va donar resposta al darrer plenari a una de les demandes dels veïns de la part alta de Torre Baró: l’adaptació d’una pista forestal que els connecti amb transport públic amb la part baixa del barri. ‘Amb el tema de la pista forestal, nosaltres hem decidit finalitzar aquesta proposta quan tinguem totes les expropiacions desenvolupades. – va afirmar Janet Sanz –  Fer-ho parcialment enteníem que no tenia sentit. Creiem que aquesta és una obra per permetre la connectivitat a través del bus, i que haurà d’incorporar-se en el marc del PAD. S’hauria de fer tota sencera perquè, a més a més, és així com TMB ho ha recomanat des del començament’.

L’adaptació de la pista forestal facilitaria l’accés del bus fins dalt de tot del barri, passant pel castell de Torre Baró. Aquest projecte ja estava aprovat i publicat en el BOP (Butlletí Oficial de la Província) i s’havien iniciat les expropiacions de terrenys a l’anterior mandat, però amb el canvi de govern el projecte es va aturar. Ara el nou govern està replantejant afegir el projecte dins les propostes del Pla d’Actuació del Districte (PAD).

Els veïns de la part alta de Torre Baró esperen, des de fa 60 anys, una connexió viària que els uneixi amb la part baixa del barri. Actualment l’única manera d’accedir a aquests serveis és fer un trajecte de més d’una hora que enllaça el bus de barri propi de la zona alta, el 82, amb un dels busos de barri de la part baixa, 81 i 82, passant pels barris de la Guineueta i Canyelles. Una gran volta a la qual s’han d’afegir les poques freqüències d’aquestes línies. L’altra opció que tenen els veïns de la part alta de Torre Baró és baixar caminant més d’un quilòmetre fins a la parada del 83, el Bus del Barri.