Fent equip i comunitat a través de la fotografia

Menors tutelats participen en un projecte fotogràfic per fomentar lligams

Els menors del CRAE Urrútia exposen aquests dies una vintena de fotografies que són més que imatges. Darrera les instantànies, hi ha hagut un projecte que ha treballat el sentiment de comunitat i de treball en equip, importants per a uns joves que havien començat a conviure feia poc temps.

La iniciativa, batejada com a ‘Fent un clic pel teu barri. Fotografies’, els va servir també per conèixer el voltant de l’equipament on viuen tutelats i, més concretament, el Parc Central de Nou Barris. Tot va començar amb la proposta del Consorci de Serveis Socials. Un cop acceptat el repte, els joves van rebre assessorament teòric i pràctic d’un fotògraf de l’Associació Diomira, impulsora del projecte. “Al començament, una part dels joves i infants es van mostrar reticents, altres no perquè ja els hi agradava la fotografia – explica l’Anna Xancó, educadora al CRAE Urrútia- però quan vam començar el projecte de seguida es van motivar i ara els fa molta ilusió veure l’exposició.”

Les sessions es van realitzar fa un temps, quan tot just l’equipament acabava d’obrir i, per aquesta raó, els va permetre treballar i consolidar la comunitat de joves. Hi van participar els 14 menors del centre, amb edats compreses entre els 10 i els 17 anys.  Va ser un projecte puntual però el balanç que fan és molt positiu. Per això l’exposen ara la Biblioteca Nou Barris, a tocar de l’escenari de les fotografies, i la idea és que l’exposició es repeteixi dins el barri.