Urbanització de l’illa de la plaça de la Terra

Les obres han començat fa uns dies i duraran fins al desembre

Aquest juliol han començat les obres d’urbanització de l’interior de l’illa de la plaça de la Terra, format pels carrers de Palamós, Tamariu, Aiguablava, i els blocs D i E de la Trinitat Nova. Es tracta de l’espai situat just a tocar de les darreres promocions d’habitatges que es van lliurar en el procés de remodelació del barri. Els veïns, ja instal·lats als seus nous pisos, veuen com ara les màquines i els operaris transformen l’entorn.

L’objectiu d’aquestes actuacions, que s’allargaran fins al desembre de 2017, és el de millorar l’accés i la connexió entre ambdós vials, Palamós i Aiguablava, per donar accés als vehicles de serveis i emergències.  Se seguirà el mateix model d’urbanització que a la resta de places noves del barri, amb la construcció d’un gran espai peatonal que salvi els desnivells per als vianants, però que alhora permeti l’entrada dels vehicles d’emergència i serveis fins a les porteries dels blocs.

Com que aquestes obres tenen lloc a l’interior d’illa no hi ha prevista cap afectació en el trànsit privat. Tot i això, fins demà la parada d’origen i final del bus 50 s’ha traslladat uns quants metres per facilitar algunes tasques de l’obra.

Amb la urbanització de la plaça de la Terra i la construcció del nou casal de Barri de la Trinitat Nova s’acabarà de dignificar aquesta banda del barri. Només restarà el solar que ara mateix es fa servir d’aparcament i la part de dalt on s’han de construir noves promocions d’habitatges de protecció oficial.