Una trentena d’alumnes estrenen l’escola de salut per a gent gran de la Trinitat Nova

El cicle vol fer xarxa, ensenyar a envellir activament i trencar l’aïllament dels veïns que viuen sols

El programa Salut als Barris estrena una nova escola de salut per a gent gran  a la Trinitat Nova. Tots els divendres fins al 4 de maig una trentena de persones aprendran com cuidar-se, envellir activament alhora que coneixen els serveis i equipaments del barri. El cicle té dos objectius clars: fer xarxa al barri i alhora, fomentar la relació entre la gent gran.

“La Trini creix… en salut” és el nom triat a per a l’escola de salut per a gent gran de la Trinitat Nova. Durant dotze sessions es tractaran temes com la memòria, l’envelliment actiu, la pobresa energètica, la seguretat, i les rutes saludables i equipaments del barri. Totes elles amb el suport i col·laboració dels serveis i recursos de la zona, com ara el CAP Xafarines, els Mossos d’Esquadra, el Punt d’Assessorament Energètic de Nou Barris o especialistes. Àngels García, participant. “Ho trobo fantàstic, fantàstic – afirma Àngels García, una de les participants –  per poder activar la joventut que encara portem, perquè encara portem joventut, per poder desenvolupar tots els sentiments que tenim, la solitud que hi ha, asseure’ns tots”.

Precisament un dels objectius de l’escola és fomentar la relació social entre els veïns, després que un estudi del Pla de Barris diagnostiqués que gran part de la població de la Trinitat Nova és femenina, envellida i viu sola, i que la solitud és una de les seves preocupacions principals. “Un dels objectiu és socialitzar, fer xarxa, que això a la vegada està relacionat amb un millor estat de salut, que les persones estiguin vinculades amb els veïns i veïnes i amb les accions del territori. – assegura Anna Pérez, de l’Agència Salut Barcelona – I a banda també tractem temes relacionats amb la salut d’una manera molt àmplia. Social, física i de benestar emocional.”

La de la Trinitat Nova s’estrena aquest curs juntament amb una altra, la de can Peguera i el Turó de la Peira, que es realitza al CAP Turó. Les dues segueixen els passos del projecte pioner, la del CAP de la Guineueta.