Denunciats 7 membres de Democracia Nacional per boicotejar l’obertura de la mesquita del carrer del Japó

La Fiscalia els acusa d’un delicte de coaccions i d’incitació a l’odi i a la discriminació

La Fiscalia ha portat al jutjat una denúncia contra set membres de Democracia Nacional per un presumpte delicte de coaccions i d’incitació a l’odi. Se’ls acusa de boicotejar des de fa gairebé un any l’obertura del centre islàmic situat al carrer del Japó, a Nou Barris.  En aquest temps la comunitat islàmica de Nou Barris ha vist com apareixien pintades a les persianes del local, s’obstruïen els panys amb silicona o es col·locaven embotits a la porta, entre d’altres accions. A banda, la Fiscalia també els acusa haurien d’enganxar diversos adhesius amb missatges com ’Mesquita no’, ’Aquesta és la nostra terra i la defensarem’, o ’Espanya cristiana no musulmana’.

Segons la Fiscalia, aquest grup aprofitava les concentracions veïnals contra la mesquita per ‘manipular políticament i exaltar’ els participants amb el ‘ferm propòsit d’incrementar la freqüència i intensitat de les protestes i generar sentiments de rebuig, odi i hostilitat generalitzats contra els musulmans en general’ i ‘acoquinar’ la comunitat musulmana perquè no obrís el centre. També  els acusa d’impedir als membres de la comunitat d’exercir ‘el lliure i legítim exercici de dret constitucional de llibertat religiosa’.

El ministeri públic també senyala a la branca juvenil de Democracia Nacional per difondre ‘de forma massiva i indiscrimada’ a les xarxes socials i aplicacions  continguts de rebuig contra els musulmans.