El restaurant 5 Hermanos, premi a tota una trajectòria familiar

La tercera generació de restauradors rep el reconeixement amb il·lusió i nous projectes

Els cinc germans Gerpe Feliu han fet del restaurant familiar, el 5 Hermanos, casa seva i perfectament coordinats, en pinya, fan tota mena de serveis, des d’esmorzars de forquilla o aperitius fins a dinars, menús i pollastres a l’ast. Tot cuina casolana. Són 41 anys oberts al barri de Canyelles que els han fet mereixedors del premi Barcelona Restauració en la categoria “Integració en el barri”, que reconeix la identificació del local amb les particularitats de l’entorn i el territori.

Per a la família ha estat tot un orgull rebre aquest premi després de 40 anys de constància, treball i sacrifici. Especialment per a la mare, Teresa Feliu, qui va inaugurar el local l’any 1977, traslladant-hi el restaurant que l’àvia tenia a una de les cases de la Guineueta Vella que van desaparèixer per donar pas a Canyelles. En aquell restaurant Teresa Feliu va criar i formar els cinc fills, que han seguit els seus passos. “Han estat molts anys, d’ensenyar-los. Això s’ha de dur a la sang. Estic molt orgullosa dels meus fills. –explica emocionada- Nosaltres no hem après de l’escola, hem aprés de l’escola del dia a dia. Jo vaig aprendre a cuinar de ma mare, perquè no hi havia una altre opció i jo els he ensenyat a ells. Ells han sabut innovar, canviar, tirar endavant el negoci.”

Els cinc germans van triar voluntàriament el restaurant i amb el temps s’han repartit les tasques del restaurant, de manera que tres s’encarreguen de la cuina i dos de les sales, la comptabilitat i les comandes. “Això és casa nostra, és molt més que un negoci. És una responsabilitat molt gran, hem de remar tots. I la sort és que remem tots. És perfecte per a continuar creixent.”, assegura Jordi Gerpe, el petit dels germans.  Formen un equip treballador i constant que han mantingut l’estima i la fidelitat de la clientela que va formar la seva mare. “Sobretot prioritzem la qualitat al servei, molt esforç en una feina que ens agrada molt i clients que ja formem part de la família com qui diu.- afirma Juan Manuel Gerpe, el més gran dels germans- Requereix molta implicació, el client ha de trobar-se com a casa seva. A més intentem millorar cada dia, sense baixar la qualitat. Que se’ns reconegui l’esforç de tots aquests anys t’omple d’orgull. Nosaltres treballem entre 10 i 12 hores al dia.”

Reben clients de Canyelles, però també de la resta del districte i la ciutat. Fins i tot els coneix gent de fora de Barcelona gràcies al boca orella. “Estem pràcticament al 100% de l’ocupació. -assegura Jordi Gerpe- Els diumenges fem entre 15 i 20 arrossos per endur, tenim totes les taules plenes,i també omplim la terrassa. Ens sentim molt valorats” Ara tenen nous projectes, com remodelar el menjador i la terrassa, seguint el lema d’innovar i tenir constància.