La rehabil·litació de les cases barates arriba també a Can Peguera

El patronat de la Vivenda preveu la reforma de 614 cases per a l’antic barri de Ramon Albó

Les obres, com al barri de Bon Pastor, es portaran a terme per fases i afectaran a 614 cases barates en règim de lloguer del grup Ramon Albó, actual Can Peguera. Les rehabil·litacions inclouen des de la reparació d’esquerdes i humitats fins a l’ampliació de les vivendes, que ara tenen entre 40 i 55 m2.
Les cases de Ramon Albó participaran també d’un programa de la UE, junt amb altres ciutats europees, per provar la instal·lació, amb fons comunitaris, de plaques solars per disposar d’aigua calenta i calefacció.
Aquestes cases, que pertanyen a 4 barris de Barcelona, Eduardo Aunós, en Sants-Montjuïc, Baró de Viver i Bon Pastor, en Sant Andreu i Can Peguera, en Nou Barris, es van contruir fa 70 anys per acollir a moltes families inmigrants. Edificades amb urgència, en zones perifèriques, aïllades i inaccesibles, aquests barris es caracteritzaven per ser llocs on es vivia més al carrer que a casa.
L’origen, desenvolupament i decadència dels 4 polígons està recollit per Miquel Domingo i Ferran Segarra, de la UPC, al llibre ‘Barcelona.Les cases barates’. Les vivendes són, segons ells, testimonis de la transformació de la ciutat, els primers barris construïts en un context rural.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies