Sant jordi omple de lletres i aromes de roses els carrers

El circ de l’escola Rogelio Rivel se suma a la tradicional fira de la marquesina de la Via Júlia

Un altre any els carrers de Nou Barris i de tota Catalunya s’omplen de flors i de llibres amb motiu de Sant Jordi, un soldat romà nascut a la Capadòcia (actual Turquia) al segle XI.
Els inicis del culte a Catalunya comencen quan l’abat Oliva va consagrar l’any 1032 un altar en honor al sant al monestir de Ripoll. D’entre les primeres capelles documentades històricament que es van alçar hi ha la de Sant Jordi de Lloberes, a la comarca del Bages, el 1053.
La Generalitat de Catalunya en el seu dietari del 17 d’abril de 1456, va declarar el 23 d’abril públicament com a dia de festa i dos segles més tard, el 1667, el Papa Climent IX aprovà oficialment que el 23 d’abril fos dia festiu a casa nostra, tot i que avui en dia sigui feiner. Fa temps, era costum que es representessin obres teatrals sobre la vida del sant, balls i processons.
Avui dia, la festa en honor de Sant Jordi és, per als catalans, com un segon dia dels enamorats. Ella li regalarà a ell un llibre, i a canvi, ell l’obsequiarà amb una rosa. L’orígen d’aquest últim regal pot venir de la “Fira dels Enamorats” que se celebrava a Barcelona pel segle XV. Amb certesa es pot dir que el segle XV es repartien roses a totes les senyoretes que assistien a la missa que se celebrava a la capella que el sant té al Palau de la Generalitat.

A banda de les ja tradicionals paradetes de roses i llibres, hi ha previstes activitats per celebrar el dia de Sant Jordi a Nou Barris. Són les següents:

– Les biblioteques surten al carrer.
A la marquesina de la Via Júlia, stand de la Biblioteca de Nou Barris
A partir de les 17 h., animació a càrrec de l’Escola de Circ Rogelio Rivel.

– Festa Infantil de Sant Jordi
C.C. Les Basses, a les 18 h.

– Fira de Sant Jordi a Vallbona
A partir de les 18 h.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies