Crònica d’una il.lusió: els 25 anys de l’IES Sant Andreu

El primer institut de Nou Barris celebra el seu aniversari recordant els seus orígens

L’Institut Sant Andreu, situat al Districte de Nou Barris, va néixer en plena època de transició política, durant el curs 1976-77, gràcies als esforços d’un grup de veïns d’un dels districtes més lluitadors de Barcelona. La reivindicació d’un centre de batxillerat al districte més poblat de la ciutat va significar la unió d’associacions de veïns, pares, professors, personal no docent i alumnes.
A l’agost de 1975 van començar a edificar-se els barracons del que havia de ser el primer institut de Nou Barris. Dels professors/voluntaris que van sorgir per anar al centre, la meitat no van ser acceptats pel Ministeri, i per aquest motiu veïns, pares, mestres afectats i alumnes es van tancar a l’Església de Santa Engràcia. Dos dies després, la polícia va fer-los sortir i l’acció dels manifestants va suposar l’acceptació de 13 dels 15 mestres proposats pels veïns.
Quan l’institut obre les seves portes, comença la lluita per aconseguir un nou edifici que substituís als vells barracons. Les manifestacions van pressionar per a que finalment, el curs 83-84, hi hagués un edifici digne pels joves estudiants. Després, van haver més accions per millorar les instal.lacions de l’institut, abolir la radicalitat d’alguns professors…
L’Institut Sant Andreu ha fet 25 anys, un aniversari que han celebrat amb exposicions, activitats i la realització d’un vídeo sobre la història de l’equipament escolar.

Foto: Imatge dels barracons als anys 70

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies