Els okupes de Can Masdeu eviten el desallotjament

Onze joves es van penjar amb cordes de la façana de la masia

La Polícia va intentar dur a terme ahir l’ordre de desallotjament de la masia “okupa” de Can Masdeu, situada a la riera de Sant Genís, a Collserola, prop del barri de Canyelles. Des de les 9 del matí els okupes, que ja portaven dies preparant la resistència davant la imminència del desallotjament, van portar a la pràctica una estratègia de resistència pacífica: durant tota la jornada, onze de la trentena de joves que vivia a la masia, es van encaramar amb cordes i fustes a la façana, entrelligats pel coll entre ells, de manera que si es tocava una corda, es podia ferir algun dels okupes. Davant aquesta situació, la polícia va haver d’aturar la intervenció, ja que no comptaven amb eines necessàries per desmuntar l’entramat. El jutge que instrueix el cas va ordenar la presència dels Bombers, però aquests només actuaran en cas que corri perill la vida d’algun dels joves. D’aquesta manera es va frustrar durant tot el dia d’ahir el primer intent de desallotjament de la masia, en espera que els joves decideixin baixar ells mateixos de les bastides i abandonar la casa. Fora, van acudir dos vehicles d’atenció mèdica per si calia atendre els joves penjats, que després de tot un dia sota el sol podrien patir deshidratació.
Pel que fa a la resta dels okupes, aquests van sortir en començar la intervenció de la polícia, a les 10 del matí aproximadament. Als voltants de la masia, que pertany a l’Hospital de Sant Pau, es van aplegar nombroses persones que van donar suport els okupes que resistien a la façana, entre ells els participants del Fòrum Social Mundial, que celebraven fins ahir a l’Ateneu Popular de Nou Barris les reunions preparatòries del Fòrum Mundial de Porto Alegre 2003. També han manifestat el seu suport als okupes la Coordinadora d’Associacions de Veïns de Nou Barris, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), la Campanya contra l’Europa del Capital, així com altres entitats com l’Ateneu Popular de Nou Barris, que va recordar els seus inicis, amb l’ocupació veïnal de la fàbrica de ciment on avui desenvolupen les seves activitats culturals.
Can Masdeu, una antiga lleproseria de l’Hospital de Sant Pau, va ser ocupada al desembre passat, després de 50 anys d’abandó. Els okupes havien engegat un projecte mediambiental per recuperar la riera de Sant Genís, i havien conreat ja una hectàrea de terreny.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies