L’associació d’equatorians de Catalunya negocia amb districte el permís del seu local

Les queixes dels veïns, referents a sorolls i altes molèsties, han pressionat l’Ajuntament a intervenir per acondicionar l’espai

L’Associació d’Equatorians de Catalunya està negociant amb el Districte de Nou Barris la situació del seu local. L’Ajuntament els hi reclama el permís d’apertura de la seu, arrel de les queixes dels veïns, que protesten pel soroll i les molèsties de les festes que es fan al local de l’associació els cap de setmana. Els veïns témen també perquè el local, un soterrani, no reuneix totes les condicions per acollir als més de 100 equatorians que es concentren a les festes.
Des del local, situat al carrer d’Alella, s’ajuda a tramitar els papers dels immigrants. Però els caps de setmana acull més de 100 equatorians en festes. Aquestes reunions han provocat el malestar dels veïns, que es queixen del volum de la música i d’algunes conductes incíviques. “Cada cap de setmana fan ball.- ens explica Mercedes Lacarra, una veïna. “Posen la música molt alta fins a les tantes i després quan surten orinen al carrer.” Un altre veïna, Núria Bella, afegeix: “Fan servir el local els diumenges com a discoteca i no està acondicionat per això, només hi ha un lavabo i l’única sortida són les escales que baixen cap abaix”
D’altra banda, el portantveu de l’Associació d’Equatorians, Javier Pedreña, asegura que el local “sí que està acondicionat, ja que té una sortida d’un metre i mig d’amplada”, suficientment ample per a emergències.
L’Associació d’Equatorians de Catalunya afirma que no pot assumir la responsabilitat dels actes de tots els assistents a les festes, però que es tracta de fets puntuals.
Un altra queixa dels veïns és l’estat de brutícia del pati de llums, que funciona com un petit magatzem. Com per exemple, José Sierra, un veí que explica que ha entrat un parell de vegades per demanar-los a veure si podien netejar el pati. “Els hi he dit 2 o 3 vegades però no m’han fet cas. Un dia van venir per si li deixiva ficar parabòlica i li vaig dir que no podia , que havia de demanar permís a la comunitat. En aquest sentit, des de l’associació equatoriana s’afirma que no hi ha brossa al pati, sinó ferros i materials d’exposició, i que ja estan netejant tot allò que no faran servir.
El Districte de Nou Barris i l’Associació d’equatorians estan en converses per trobar una solució al problema. Els equatorians, amb uns 5000 socis, estan disposats a manifestar-se si cal per mantenir el seu espai de reunió i treball.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies