Aprovat el P.A.M. 2000-2003, amb 30 projectes pactats amb les entitats de Nou Barris

L’Ajuntament vol desterrar la idea de Nou Barris com a ciutat dormitori, potenciant la vida econòmica

Nou Barris ha estat l’últim districte de la ciutat que ha aprovat el Pla d’Actuació Municipal (P.A.M.) corresponent al període 2000-2003. La demora sembla justificada, segons els responsables de districte, perquè l’elaboració del pla s’ha fet a partir de reunions amb les entitats i associacions de veïns. Després de l’aprovació, la setmana passada, s’inicia el llarg treball de concretar cada projecte i assignar els pressupostos.
Al darrer plenari, el gerent del districte, Joan Jubert, va exposar les actuacions a Nou Barris per a aquesta legislatura. El P.A.M. estableix 4 artèries d’intervenció, per a cada zona del districte. L’arribada del metro, la connectivitat entre barris mitjançant ponts i la construcció de vivenda són els objectius principals per a la zona nord, que integra els barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Tanmateix, l’associació de veïns de Torre Baró considera que la actuació prioritària és engegar el P.E.R.I. d’aquest barri, pendent des de 1984. L’entitat veïnal va fixar un període de 6 mesos perquè veïns i administració concretin la urbanització del barri i comenci definitivament.
A la part est de Nou Barris, l’administració vol centrar-se en l’acabament del complex lúdic Heron City, a Porta, i la creació de un gran magatzem a la resta de terrenys de Renfe-Meridiana. Un vell i polèmic projecte, aquest últim, que el portaveu de la Coordinadora d’Entitas i AVV, Pep Ortíz, va criticar durant el plenari. Segons Ortíz, els terrenys no es van expropiar per construir un centre comercial, sinó per equipaments i altres serveis pel barri de Porta.
El P.A.M. aprovat assenyala a més, tres barris prioritaris en matèria urbanística: Roquetes, Trinitat Nova, que encara ha d’iniciar la seva reconstrucció, i Turó de la Peira, que continúa amb la remodelació dels blocs afectats d’aluminosi.
Les entitats de Nou Barris consideren poc probable que tots els objectius del P.A.M.es poguin assolir en el període establert. També van manifestar la seva incertesa sobre el compliment d’alguns compromisos adquirits per l’administració en reunions anteriors. Promeses fetes a les associacions de veïns, però que no figuraven al Pla d’actuació municipal que es va aprovar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies