Bruixes, monstres i misteri a la Nit d’ànimes de Nou Barris

Avui, diferents actes celebren la tradicional Nit dels difunts

Com cada any per aquestes dates, castanyades, monstres, màgia i altres activitats relacionades amb la festa de Tots Sants són les protagonistes al districte.
Avui, tarda i nit, l’Associació de Veïns de Vallbona organitza una castanyada (de les moltes que se celebren aquests dies a tot Nou Barris).
A les sis de la tarda, dins les activitats de la Nit d’Ànimes, la Ludoteca La Guineu (c/Tissó s/n) proposa per als nens de més de vuit anys un taller de diables, amb posterior exhibició de diables infantils i amb un cocktail diabòlic.
Els més grans podran començar la nit més terrorífica de l’any al Casal de Barri de Prosperitat amb cartes de tarot, màgia, foc i festa amb música. I a les dotze de la nit (l’hora bruixa), la Zombies Party al mirador de Torre Baró, amb l’actuació de diversos DJ’s. L’escenari del “castell” abandonat a la muntanya serà un lloc ideal per acollir aquesta festa de disfresses de terror.
La nit de Halloween està molt arrelada als països anglosaxons. Té un orígen pagà en la festivitat celta de Samhain, que era per a aquest antic poble el cap d’any i el començament de l’any nou. Un dia especial de fi d’un cicle i renaixement d’un altre, en el qual els límits entre aquest món i l’altre s’esvaïen durant una nit fent possible el contacte amb els familiars morts. La cristianització de les zones on aquestes creences celtes estaven implantades va comportar una lluita propagandística contra els rituals pagans. Per aquesta raó, la nit del 31 d’octubre va adquirir certs matissos negatius i diabòlics que en el seu origen celta no en tenien. Amb el pas del temps, el cristianisme va adaptar aquesta festivitat a les seves creences pròpies, instaurant el dia 1 de novembre com el Dia de Difunts, amb més clares connotacions cristianes.
Pagana o cristiana, les activitats que aquesta festa portarà a Nou Barris sens dubte ofereixen els incentius del misteri, de la cultura ancestral i, per suposat, de la diversió.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies