Els advocats de la Favb preparen la impugnació de la venda dels terrenys Renfe-Meridiana

Amb les al.legacions de CiU i PP la subhasta es podria retardar fins al proper gener

La subhasta dels terrenys Renfe-Meridiana, destinats a una àrea comercial, s’està retardant per les al.legacions presentades pels grups de l’oposició a l’Ajuntament. Dels dos solars en venda, el més gran té una superficie de 13000 metres quadrats, i és on el consistori vol instal.lar el centre comercial.
Les entitats de Nou Barris han manifestat sempre la seva negativa a la venda dels terrenys, argumentant que aquests es van expropiar per a usos més socials que no pas un centre comercial o un complex lúdic. També des de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) hi ha una oposició a vendre el sòl públic de Renfe-Meridiana, que estava qualificat d’equipaments. La meitat d’aquests terrenys, avui en plena construcció d’un complex lúdic, es pot veure complementada amb una gran àrea comercial amb botigues de qualitat. Segons Andrés Naya (a la imatge), vicepresident de la Favb, els advocats de la federació estan preparant la impugnació de la venda dels terrenys. Amb les al.legacions presentades per CiU i PP, la venda es podria retardar al menys fins el gener o febrer de l’any que ve.
D’altra banda, el gerent de l’Ajuntament de Nou Barris, Joan Jubert, considera que la venda no és una inversió pública, sinó que es tracta d’una operació per aconseguir inversió privada i finançar-hi el Pla d’Actuació Municipal del districte. Jubert veu prioritari instal.lar activitat econòmica a la zona abans que habitatges, i manifesta que l’Ajuntament és conscient que hi ha hagut un canvi d’ús en els terrenys, però que com a compensació els habitatges es faran a l’entorn i a la resta de barris del districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies