Triar les joguines amb responsabilitat

La campanya “Aprèn a jugar, aprèn a viure” pretén, com cada Nadal, ajudar a escollir millor les joguines que es regalen als nens

Juguem per divertir-nos, per fer amics, per aprendre… En definitiva, el joc és una part molt important dins la vida de qualsevol persona. Arriba el Nadal i és temps de rebre noves joguines. Triar el joc més adient per cadascú no s’ha de prendre a la lleugera. Com cada any en aquestes dates, Nou Barris ha iniciat la campanya “Aprèn a jugar, aprèn a viure”. En aquesta iniciativa hi participen els casals infantils, els esplais, les ludoteques i les diferents entitats del barri. La intenció de la campanya és donar a conèixer a nens i pares tots els tipus de jocs i joguines de manera que no es deixin guiar cegament per la publicitat televisiva, tant abundant en aquestes dates. Moltes joguines clàssiques (mecanos, puzzles, etc.) són encara un bon instrument d’aprenentatge i desenvolupament social i participatiu dels nens. Per una compra responsable dels regals de Nadal, els pares poden informar-se de les característiques de les joguines i triar-les en funció de les seves capacitats pedagògiques i les característiques individuals de cada nen.

La campanya “Aprèn a jugar, aprèn a viure” ofereix una sèrie d’activitats entre exposicions, xerrades, activitats lúdiques, mostres de joguines i assessorament. Avui, per exemple, es pot visitar a la Ludoteca Sòller (c/ Deià 2-12) l’exposició “Jocs d’estar per casa”. Algunes altres activitats són:

Exposicions:
” A l’hora de comprar joguines pensa que…” Ludoteca La Guineu c/ Tissó s/n.
Del dia 4 al 22 (Tardas) i del 27 al 29 (matins) de desembre.

“Aspectes tenir en compte a l’hora de comprar jocs i joguines” AVV Trinitat Nova
c/ Pedrosa 21. Del dia 18 al 22 de desembre.

Xerrades i activitats lúdiques:
“Construcció de jocs amb materials de rebuig” Ludoteca Verdum.
C/ Luz Casanova 8-10. 1 de desembre, 18 h.

“Mercat boig de joguines” (els nens porten joguines i se les interncavien)
Casal Infantil Roquetes. C/ Vidal i Guasch 76. 15 de desembre, 17:30 h.

Assessorament i mostra de jocs i joguines:
“Jocs i… Què? II Mostra de jocs, joguines i contes per la pau i la tolerància.”
Ludoteca Sòller. 29 de novembre al 21 de desembre (tardas).

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies