Els veïns es manifesten contra el rebut de l’aigua

Els manifestants reclamen un rebut de l’aigua més just i denuncien impostos abusius

L’anomenada “guerra de l’aigua” va viure un altre episodi ahir a la tarda. De manera generalitzada a tot Barcelona, i sota la convocatòria de les Associacions de Veïns, van tenir lloc concentracions als diferents districtes de la ciutat per presentar les protestes veïnals sobre el rebut de l’aigua. Els veïns de Nou Barris i els representants de les diferents Associacions de Veïns es van reunir davant la Seu del Districte per lliurar a l’administració un escrit que recollia els punts de les seves demandes. Es queixen que l’Ajuntament de Barcelona és l’únic que continua cobrant la taxa del Clavegueram dins el rebut de l’aigua. També denuncien que des de fa nou anys esperen una solució al problema de la taxa de la Tangrem (taxa que cobra el tractament de les escombraries i residus). Volen que sigui la gent que més embruta la que pagui més, per tal d’evitar perjudicis injustos. Amb aquestes raons, molts veïns es neguen a pagar el rebut de l’aigua. La manifestació d’ahir és una altra protesta, a la que podria seguir, segons Pep Ortiz, de la Coordinadora d’Associacions de Veïns, una manifestació a la plaça Sant Jaume al mes d’abril si no s’arribés a cap acord entre veïns i Ajuntament.

De moment, Joan Jubert, gerent del Districte de Nou Barris, ha recollit l’escrit amb les reivindicacions del manifestants i, tant ell com el regidor, Manuel Pérez, s’han compromés a presentar una moció en el proper Plenari de Districte (previst pel dia 1 de març). Aquesta moció, la qual s’espera que sigui recolzada per la resta de partits polítics, serviria per portar el tema de l’aigua al Plenari de la Casa Gran (l’Ajuntament de Barcelona). Durant la concentració, Pep Ortiz va resaltar que no es tractava d’una actuació contra l’Ajuntament sinó contra els impostos abusius de l’aigua.

A la foto, Pep Ortiz (Coord. D’Associacions de Veïns de Nou Barris) amb l’escrit de reivindicacions, i Joan Jubert (gerent del Districte) dirigint-se als manifestants.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies