Plenari del Districte, amb la incorporació de nous consellers

Avui es faran públiques les condicions del concurs per a l’ampliació i gestió de les instal·lacions esportives de Can Dragó

Aquesta tarda-nit, se celebra un nou Ple del Consell del Districte de Nou Barris, en el qual es tractarà (tot i no constar a l’ordre del dia) de les queixes veïnals sobre el rebut de l’aigua. La setmana passada, nombrosos veïns i representants de les Associacions de Veïns de Nou Barris es van concentrar davant la Seu del Districte per protestar per la inclusió de determinats impostos al rebut de l’aigua. El gerent de districte, Joan Jubert, i el regidor, Manuel Pérez, es van comprometre amb els manifestants a presentar una moció en el Consell Plenari d’avui, a la qual s’espera que s’adhereixin tots els partits polítics per tal de portar la qüestió de l’aigua al Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

El que sí consta a l’ordre del dia, és la publicació de les condicions que hauran de complir els projectes aspirants a la gestió del poliesportiu Can Dragó. La necessitat de remodelar i adaptar l’oferta del complex esportiu al perfil d’usuari actual és el principal motiu del concurs. UBAE, l’entitat que fins ara s’encarregava de les instal·lacions de Can Dragó, n’ha renunciat voluntàriament a la gestió per poder obrir el concurs. Diverses entitats, entre elles la mateixa UBAE, presentaran els seus projectes de remodelació del complex esportiu. El guanyador haurà de portar a terme aquests canvis i gestionar el complex per amortitzar-los.

Altre tema previst per aquest Ple, és el referent a la construcció d’habitatges per a joves. Es tracta de vivendes de baix lloguer i superfície reduïda destinades a joves fins a trenta anys, la situació econòmica dels quals els dificulti comprar un pis. No és un tema exempt de polèmica, ja que l’Ajuntament proposa construir els pisos en solars inicialment destinats a equipaments, mitjançant una requalificació d’aquests terrenys. Aquesta mesura suposa una modificació del PGM (Pla General Metropolità), on està determinat l’ús previst per a cada terreny. Fa unes setmanes, la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) va presentar al·legacions a aquesta proposta exigint que el consistori demostri, barri per barri, que la requalificació d’aquests terrenys no dificultaria la creació dels nous equipaments que els barris necessiten.

D’altra banda, el Plenari donarà a conèixer una altra modificació del mencionat PGM. Es tracta de l’ordenació del sistema d’espais lliures i d’equipaments als àmbits del Parc Central de Nou Barris, de l’avinguda Rio de Janeiro i de la Ronda de la Guineueta Vella. També es confirmarà la cessió d’ús de la planta superior de les instal·lacions del Centre de Dia Pi i Molist per a residència de malalts mentals. És un tema que ja es va tractar en passats Consells Plenaris i que només estava pendent de la confirmació oficial.

Aquests són els punts destacats previstos per al Ple de Districte d’aquest mes, que inclourà també la incorporació i presa de possessió de nous consellers, així com l’elecció del Conseller Vice-president del Consell i de dos nous membres de la Comissió de Govern. Com sempre, desprès de tractar l’ordre del dia, es donarà pas al torn de precs i preguntes.

Consell Plenari del Districte de Nou Barris
1 març 2001
Fòrum Nord
Albert Einstein, s/n
19.30 h, en primera convocatòria
20.00 h, en segona convocatòria

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies