Aprovada la moció de l’aigua

El Consell Plenari d’ahir va tractar també la reforma del poliesportiu Can Dragó i els habitatges per a joves

Mantenint el compromís fet a les associacions veïnals fa uns dies, el Consell Plenari del Districte va presentar anit una moció referent al problema de l’aigua. Aquesta moció recolza les reivindicacions que els representants del veïns de Nou Barris van expresar en un document lliurat la setmana passada al Districte. L’objectiu de la moció és fer constar la posició del Districte davant la qüestió de l’aigua i la inclusió de determinats impostos als rebuts, i portar el tema a l’Ajuntament de la ciutat. Tots els partits polítics representats al Consell del Districte van recolzar la moció, amb l’única abstenció de IC-Els Verds. Aquest partit va aclarir que no es mostrava pas contrari a la proposta però que volia estudiar-la més a fons per evitar perjudicar a determinats sectors de la població o a la mateixa gestió de l’aigua.

Respecte el concurs per la reforma i gestió del complex poliesportiu de Can Dragó, el Consell va votar i aprovar el plec de condicions requerides als projectes que optin a aquest concurs. En aquest cas, els grups de CiU i PP s’hi van abstenir per no haver rebut la documentació que explicava quines eren aquestes condicions. La cessió d’aquesta gestió (que inclou també la del complex esportiu de Can Cuiàs) seria per un termini de 25 anys. En aquest punt, CiU, PP i els representants veïnals van mostrar el seu desacord per considerar-lo excessiu, tot i l’argumentació de l’equip de govern que era el temps necessari perquè l’entitat gestora recuperès la seva inversió sense haver d’augmentar els preus. Respecte aquests preus, també va haver-hi queixes sobre les actuals tarifes, considerades pròpies d’un centre privat .

Els veïns van demanar en canvi que s’augmentés el temps de cessió d’equipaments al Centre de Dia Pi i Molist per a instal·lar una residència per a malalts mentals. La confirmació d’aquesta cessió, que estava prevista per a avui, ha estat aplaçada perquè encara continuen les converses entre Patronat i Hospital Sant Pau (de qui depèn el Centre de Dia). Actualment s’està parlant d’una cessió per 25 anys de la planta superior de l’edifici on s’ubica el centre de salut mental, on s’obriria la residència. Membres de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Nou Barris, recolzats especialment pels representants dels barris de Can Peguera i Porta, van demanar l’ús d’aquest espai per 50 anys, per tal de donar una seguretat i una estabilitat als pacients usuaris i les seves families, recordant que un malalt mental ho és per a tota la vida.

El consell ha informat també de la qualificació de zones verdes o equipaments a diversos punts del Districte. Entre ells, la qualificació dels terrenys situats a la confluència del carrer Artesania amb Via Favència per a la futura construcció d’un complex esportiu que donaria servei als barris de Guineueta, Roquetes i Canyelles. També consten com a equipaments la Seu del Districte (antic Mental), la masia de Can Ensenya i la de Can Carreres. Equipaments per a gent gran i gent jove s’ubicaran a la zona dels habitatges de Can Carreres.

I com a equipaments s’entenen també, segons Districte, els habitatges per a gent jove.
El gerent Joan Jubert va informar de la qualificació específica creada per a aquestes vivendes i va assegurar que la seva construcció en terrenys d’equipaments no perjudicaria les necessitats dels barris. Les Associacions de Veïns van al·legar que els joves que ocuparan aquestes vivendes tindran necessitats de serveis a la zona i, per tant, s’haurien de fer primer els equipaments adequats i desprès els pisos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies