Els expropiats de Can Carreres protesten al Ple de Districte

Altres temes tractats al consell plenari celebrat ahir van ser els habitatges per joves i les escoles bressol

El Ple de Districte celebrat ahir al Fòrum Nord va estar protagonitzat en bona part per les queixes dels veïns de Can Carreres. Tot i no estar previst a l’ordre del dia, el tema de l’expropiació del barri de Can Carreres i la futura ubicació de les famílies afectades
va ser el punt calent del plenari. Un grup de veïns afectats per aquesta expropiació van desplegar pancartes a la sala i van demanar a l’equip de govern del Districte que complís les promeses de reubicar als afectats a zones properes a Can Carreres. Actualment, només els veïns majors de 70 anys han obtingut vivenda a la mateixa zona, mentre que a molts dels altres afectats se’ls ofereixen pisos a Vallbona o a Front Marítim (Selva de Mar). La resposta del regidor, Manuel Pérez, ha estat que “a ningú se l’ha obligat a signar res contra la seva voluntat” i que 45 dels veïns afectats ja han signat i amb 25 s’està negociant, mentre que altres 16 aniran a veure pisos aquest dissabte. Les queixes dels veïns, però, s’han deixat sentir. Eduard Ràmia, portaveu de CiU, va demanar que tots els veïns que ho vulguin i demostrin raons justificades, aconsegueixin un dels pisos que actualment s’estan construïnt a pocs metres de Can Carreres. Ràmia va recordar que en el cas de Turó de la Peira, Trinitat Nova o les cases del governador a Verdum, els veïns es van quedar al mateix barri.

Entre els punts que sí constaven a l’ordre del dia, es va tractar novament la qüestió dels habitatges per joves. La construcció d’aquestes vivendes en terrenys inicialment qualificats d’equipaments va reavivar les diferències d’opinió al respecte. CiU i la Federació d’Associacions de Veïns, van demanar de nou un estudi de les necessitats d’equipaments barri per barri, per assegurar que més tard no faltaran terrenys per aquestes necessitats.

Altre tema d’urbanisme tractat va ser l’aprovació de la modificació del Pla General Metropolità a la zona de Fabra i Puig i el passatge Grau. L’objectiu d’aquesta actuació és la comunicació del carrer Amílcar amb el carrer Aneto, a través del passatge Grau, per facilitar l’accés al barri del Turó i de Can Peguera. Les obres comportaran les expropiacions d’alguns dels veïns que, segons el gerent de Districte, Joan Jubert, “ja han estat pactades en la seva majoria” i que serien reubicats al Turó de la Peira. La masia de Can Basté, actual centre cívic, i algunes cases properes de gran antiguitat es requalificarien com a cas antic, per a preservar-les. La resta dels terrenys afectats per aquesta actuació passarien a ser zona verda. L’Associació de Veïns de Can Peguera espera que la remodelació del passatge Grau faci possible l’arribada d’un microbus que doni servei al seu barri.

Respecte el problema de les escoles bressol, Jubert ha anunciat la futura construcció d’una nova guarderia a Nou Barris de les 15 previstes per construïr a tot Barcelona. Quant a la possibilitat d’integrar l’educació 0-3 anys a centres d’educació primària, s’està estudiant com portar-ho a terme a les escoles Calderón (Vilapicina) i Palma de Mallorca (a la plaça Sòller). Tant la Federació d’Associacions de Veïns com representants d’educadors d’escoles bressol han advertit del perill que suposa l’aglomeració de nens a una mateixa guarderia quant a pèrdua de qualitat del servei. Van recordar que l’augment de places per als infants ha de suposar noves escoles bressol i no una concentració de nens al mateix centre. Recentment, els educadors d’escoles bressol van fer manifestacions contra el decret proposat per la Consellera d’Ensenyament, Marina Subirats, que augmentarà el nombre de nens que ha de cuidar cada educador i anul·larà les dues places existents fins ara per a infants d’atenció especial.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies