Els escolars de Nou Barris inicien les activitats de vacances a la ciutat

Molts centres obren aquesta setmana els casals d’estiu i els espais esportius

Saber gaudir del lleure també és important, sobretot després de tot un curs escolar ple de classes, examens i treballs. Per aquest motiu, els casals d’estiu, els casals esportius, els campus Olímpia, les colònies de vacances, les rutes o els campaments esdevenen propostes molt suggerents que un any més ofereix la campanya ‘Estiu 2001’. Entre tantes activitats, els nois i noies fins a 17 anys poden trobar-ne la més adient al seu gust.
Hi ha dues grans opcions pels escolars, amb activitats per gaudir dins la ciutat o bé fora de Barcelona:

1. Activitats a la ciutat

CASALS D’ESTIU
Es fan a les escoles, casals i centres cívics de la ciutat i s’adrecen a nois de 6 a 14 anys, però també n’hi ha per als més petits, de 0 a 5 anys. Duren uns 10 dies i poden incloure menjador.

CASALS ESPORTIUS
Són una varietat dels casals d’estiu; també tenen lloc a la ciutat, però en aquest cas es caracteritzen per la pràctica i aprenentatge d’una o diverses disciplines esportives, tot combinant-les amb altres activitats lúdiques. S’adrecen normalment a nois i noies de 6 a 14 anys.

ELS CAMPUS OLÍMPIA
Els Campus Olímpia tenen com a objectiu bàsic impulsar la pràctica d’activitats esportives entre els infants i adolescents durant l’època d’estiu. Els organitzen a les instal·lacions esportives municipals, distribuïdes per tota la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona i les entitats gestores d’aquestes instal·lacions. S’adrecen a nois i noies de 4 a 16 anys i es desenvolupen en torns de 6 a 10 dies, de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda. Hi ha serveis, opcionals, de menjador i custòdia.

ALTRES ACTIVITATS A LA CIUTAT
Els districtes organitzen tot un seguit d’activitats puntuals, obertes a tothom i que normalment no requereixen inscripció prèvia. Són activitats com ara festes populars, concerts i altres espectacles, jocs a les places, platges urbanes, etc.

2. Activitats fora de la ciutat

LES COLÒNIES DE VACANCES
Es basen en la convivència durant uns quants dies en una casa de colònies amb nois i noies de la mateixa edat, cercant sempre un coneixement del medi físic i humà, i una millora de la salut que proporciona la vida a l’aire lliure i l’activitat equilibrada. Les activitats més habituals són les excursions, els jocs, els tallers, el bany a la piscina o al riu, i les vetllades.

LES RUTES
Consisteixen en recorreguts a peu, amb bicicleta i altres transports públics; dormint en tendes de campanya, en refugis o en cases de colònies. La finalitat és viure l’aventura, tot aprofondint en el coneixement del lloc per on es passa i de les persones que hi viuen.

ELS CAMPAMENTS
Allotjats en tendes de campanya, els nois i les noies conviuen durant uns dies en contacte amb la natura, en indrets allunyats de nuclis urbans, en plena muntanya i a prop d’un riu o lloc per banyar-se. Un campament pot ser un bon exercici perquè els nois i noies aprenguin a ser oberts, participatius i col·laboradors.

INFORMACIÓ:
Oficines d’Atenció als Ciutadans Nou Barris
-Dr. Pi i Molist, 133
-Av. dels Rasos de Peguera, 25

Per a més informació:
-010 Barcelona Informació
-Servei d’Informació Esportiva
Av. de l’Estadi, 30-40; tel.: 93 402 30 00
E-mail: [email protected]
-Centre d’Informació de Serveis Personals
Av. Diagonal, 233; tel. 93 413 27 77

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies