Comença la segona fase de l’operació sortida

L’onada de calor a Barcelona anima a passar les vacances aprop de l’aigua

A la mitjanit d’avui finalitzarà la segona fase d’operació sortida, que va començar ahir. Així ho informa el Servei Català de Trànsit (SCT), que preveu que entre 100.000 i 150.000 vehicles sortiran de la ciutat de Barcelona cap a diferents punts turístics. Les vies més conflictives seran l’autopista A-7, la A-2 en sentit Tarragona, l’autopista del Garraf, la del Maresme, la N-340, la N-II i l’autovia de Castelldefels. La tercera fase s’iniciarà el 3 d’agost i finalitzarà el proper 5 d’agost. En total, el dispositiu mobilitza 650 mossos, 32 tècnics del Centre d’Informació Viària de Catalunya, 100 instal·ladors de mesures especials, 420 quilòmetres de cons, dos helicòpters del SCT i tres més medicalitzats.

La fugida de la gran ciutat coincideix amb la onada de calor que pateix Barcelona aquests dies. La pujada dels termòmetres per sobre dels 30 graus de temperatura anima als barcelonins a allunyar-se de l’asfalt i buscar la fresca a mar i muntanya. L’ambient assolellat, la manca de precipitacions i el fluix vent que bufa a la zona augmenta la sensació de xafogor al litoral de la ciutat, on les màximes es mouen entre els 32 i els 37 graus. Per als propers dies, es preveu que les temperatures vagin pujant i el temps sigui molt xafogós a la costa. Tot apunta, doncs, a que aquests dies seran els més calorosos de l’any i es recomana beure molta aigua i si es va a la platja utilitzar protecció solar. El mar es mantindrà amb calma a tot Catalunya i no passarà de força 2/3. Només al Pirineu tindran unes nits més agradables i menys caloroses que a la resta del Principat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies