Els veïns dels blocs A de Canyelles esperen la remodelació

Un bloc de ciment de 50 kilos va caure des d’un 12e pis al parc fa unes setmanes

L’Associació de veïns de Canyelles veu com els blocs de pisos anomenats de “tipologia A” representen cada cop més un perill per als veïns. Des de fa temps aquests blocs estan afectats de carbonatació, una malaltia que afecta a les peces de ferro que es troben rebestides amb ciment. Amb l’humitat, el ferro aumenta el seu tamany i comença a esquerdar el ciment. En el cas de les peces ornamentals que sobresurten de la façana aquest fet resulta realment alarmant, ja que el ciment es podria trencar en qualsevol moment i caure al carrer. Fa unes setmanes, una peça de 50 kilos va caure des d’un 12e pis, prop d’uns dels bancs de la plaça col·lindant al bloc. Afortunadament això va passar a quarts de deu de la nit i no hi habia ningú prop de la zona on es a produir l’incident.
Aquest pisos, juntament amb els catalogats com de tipologia B, D i E, tenen pendent la seva remodelació. Però tot i que ja s’habia pactat el finançament de la reforma entre la Generalitat de Catalunya, el Patronat Municipal de l’Habitatge i els veïns, al final la Generalitat s’ha fet enrera i el Patronat no vol assumir la part de les despeses del govern català. Mentrestant, el pisos es troben plens d’esquerdes i els veïns tenen por que es desprenguin noves peces de la façana.

A la imatge s’observa la peça de ciment que va caure des del pis 12, al costat d’un dels bancs de la placeta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies