Mariana i els seus porcells han estat capturats en una batuda

Els veïns de Canyelles trobaran a faltar als seus veïns porcs senglars

Agents forestals van capturar ahir al matí a la família de porcs senglars més popular de Barcelona. Mariana i els seus porcells baixaven cada tarda des de la seva bassa d’aigua construida pels propis veïns, situada a la Ronda de la Guineueta Vella, fins al barri de Canyelles. Els veïns, tot i estimar cada dia més als animalons també eren conscients que el seu barri no era el lloc més adient per adoptar a la familia de porcs senglars. Es per això que des de l’Associació de Veïns de Canyelles es va demanar al Patronat del Parc de Collserola que se’ls enduguessin.

Mariana i els seus porcells tenen ara una casa nova. Des d’ahir, es troben al centre de recuperació d’animals de Torre Ferrussa abans de ser retornats al seu medi natural, el Parc de Collserola. Un grup d’agents forestals i tècnics de Medi Ambient van organitzar ahir una batuda per capturar-los. El veïns que fins ara havien alimentat els animals estaven tristos perquè s’enduien als que fins ara s’habien convertit en les mascotes del barri. Però la majoria dels veïns han comprès que aquests animals no deixaven de ser salvatges i, per tant perillosos, i que la seva captura era una mesura necessària.

L’operació de captura no ha estat una feina precisament fàcil. La primera a ser capturada va ser la mare, la Mariana. Els petits porcs senglars es van posar nerviosos quan ho van veure i van complicar la seva captura. Durant la batuda es van haver de tallar dos carrils de la Ronda de Dalt. Des d’ahir, els porcs senglars són al centre de recuperació de Torre Ferrussa, perquè, al contrari del que pensen els veïns, el contacte amb els humans no els ha estat pas beneficiós. Els porcs senglars han perdut el respecte al contacte amb l’esser humà i no el veuen com un amenaça, i això els perjudicaria de cara a la temporada de caça.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies