La FIFA estudia augmentar l’alineació d’estrangers al futbol base català

La normativa actual perjudica als més de mil joves immigrants que hi juguen als clubs catalans

Fa 4 anys, la parròquia de Montealegre i l’Escola Esportiva Brafa van impulsar un singular equip de futbol juvenil, el Braval. Aquest club està format per joves marroquins, pakistanesos, brasilers, indis i catalans que juguen a futbol tots plegats, donant un exemple de convivència.
La majoria d’aquests joves provenen del barri del Raval, on viuen en un entorn força díficil. El futbol ha estat per ells una alternativa al carrer i una manera de relacionar-se amb gent d’altres ètnies. El Braval juga ara a les competicions del Consell Escolar de l’Esport de Barcelona, on es poden alinear fins a 10 jugadors estrangers per partit. L’any vinent, l’equip passarà a jugar en una lliga oficial on nomès podran alinear dos estrangers segons la normativa actual de la FIFA. Aquesta limitació ha provocat la protesta de clubs que com el Braval estan formats majoritàriament per immigrants. La Federació Catalana de Futbol ja ha començat a estudiar una mesura menys restrictiva. Aquesta setmana està prevista una reunió per canviar una normativa que amenaça el futur del Braval i no satisfà les necessitats dels més de mil jugadors estrangers que juguen al futbol base català.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies