Avancen les obres del nou Casal d’Avis “Casa Nostra”

Es preveu que els treballs de construcció de l’edifici finalitzin en deu mesos

Les obres de construcció del nou Casal d’Avis Casa Nostra avancen a bon ritme. L’antic edifici, un equipament emblemàtic per a la gent gran del barri de Porta però que patia greus deficiències a les seves instal·lacions, es va enderrocar el passat juny. Durant el mes de setembre han començat les obres de construcció del nou edifici segons un projecte elaborat per l’arquitecte Antoni Miralles amb l’objectiu de millorar les condicions per oferir un bon servei als usuaris i les usuàries del casal.
Segons informa el Districte de Nou Barris, el nou casal tindrà dues plantes, amb un total de superfície construïda de 666 m2. La planta tindrà forma de L i emmarcarà un pati interior de 304 m2 amb arbres i un parterre de gespa. A la planta baixa hi haurà també una zona porticada de 115 m2. Entre el casal i el carrer de la Maladeta hi haurà, a més, un pati exterior públic de 510 m2, enjardinat i amb bancs i seients individuals. Pel que fa als espais interiors, la planta baixa del casal acollirà un bar-cafeteria, una sala de lectura, una sala de televisió, una sala de reunions i els lavabos. A més, hi haurà un gran espai de trobada, que ocuparà completament una de les ales de l’edifici. A la planta primera se situaran les tres sales de tallers, on els usuaris i les usuàries del casal podran fer múltiples activitats, i una sala de juntes.
Està previst que les obres durin deu mesos. Mentre es construeix el nou casal, s’ha habilitat un espai als porxos de la plaça de Sóller per a que els nombrosos usuaris del casal puguin continuar les seves activitats.