Els ascensors d’Alcàntara costen 10 mil euros en reparacions

Els veïns reclamen una solució definitiva davant els constants actes incívics que paralitzen el servei dels elevadors

Els continus actes de vandalisme que pateixen els ascensors del carrer d’Alcàntara, a Roquetes, han suposat, en els nou mesos que porten en funcionament els elevadors, un total de 10.000 euros en reparacions. Vidres i portes trencades, i botoneres cremades són els principals desperfectes que l’empresa constructora Copcisa ha d’assumir constantment. Mentrestant, els veïns de la part alta del barri han de continuar pujant a peu les nombroses i pronunciades escales, que els ascensors havien d’evitar.
Des de la seva inauguració, el Nadal passat, els ascensors han restat més temps fora de servei que en funcionament, a causa de l’acció incívica d’algunes persones. Tot i que l’AVV de Roquetes va lluitar molt per aconseguir aquesta infraestructura, hi ha una part del veïnat que s’oposen frontalment al sistema d’elevadors i pasarel.les, en molts casos perquè minva la seva intimitat i seguretat, ja que les pasarel.les es troben a la mateixa alçada de les finestres, a prop de les façanes.
A l’últim Ple de Districte alguns veïns van demanar una solució definitiva per a les constants avaries i desperfectes dels ascensors.
El manteniment dels elevadors és responsabilitat de l’empresa constructora, Copcisa, fins al proper desembre. A partir d’aleshores passarà a mans del Districte de Nou Barris, és a dir l’Ajuntament. Des de l’empresa municipal Pronoba ja han declarat que no poden invertir tants diners en aquests aparells, i que si es tornen a sabotejar, es canviaran les portes de vidre per unes de ferro.