El Club de futbol sala Montsant es queixa del mal estat de les seves instal.lacions

L’entitat reclama a Districte una solució per a la pista municipal, davant la situació econòmica sota mínims del club

El Club de Futbol Sala Montsant porta més de 20 anys jugant a una pista municipal al barri del Turó de la Peira. Per a ells, el futbol sala no és només un joc, sinó també una manera d’evitar que els nens estiguin pels carrers i integrar-los, especialment els molts nens immigrants que viuen al barri. Però es queixen que han de jugar i entrenar a una pista que no reuneix les condicions òptimes de seguretat. Tanques trencades, altres que amenacen amb caure, i petits arranjaments fets pels propis pares. El club diu que no té mitjans econòmics per reparar els desperfectes. Per això reclamen a Districte que inverteixi en la reparació de la pista. El president de l’entitat, José Luis Picó, diu que ‘segurament l’Ajuntament pensarà que el manteniment l’hem de fer nosaltres, però es tracta d’un manteniment important perquè tot el tancat està destrossat, la porta, les baranes…i nosaltres som una entitat que prou tenim amb mantenir el nombre de nois i la tasca social que estem desenvolupant al barri’. Segons Picó, ‘quasi totes les instal·lacions municipals l’Ajuntament les cedeix a una entitat gestora que es fa càrrec del seu manteniment. Però aquesta pista és excepcional dins el Districte de Nou Barris, com hi ha d’altres a altres districtes. Per exemple, el pavelló Raval de Ciutat Vella, on el manteniment ordinari el fa l’entitat, però quan es trenca un vidre o qualsevol cosa, l’Ajuntament es fa càrrec de la reparació’.
Un dels pares dels jugadors, José Morales, explica que és perillós l’estat de les baranes i que ells mateixos van haver d’arreglar la subjecció de les porteries “perquè es queien”.

Districte es manté a l’espera que es decideixi el futur de la instal.lació, que està lligat al projecte definitiu de les cotxeres de Borbó. L’ús de les cotxeres, un cop desmantellades, es definirà durant el primer semestre de l’any vinent. Llavors la pista podria traslladar-se a l’espai que actualment ocupen els autobusos, a Torre Llobeta. Mentrestant, el manteniment de la pista és responsabilitat de l’entitat gestora. “No farem cap reparació gran a una instal.lació que està pendent que es decideixi si es trasllada o no”, afirma Joan Jubert, gerent de Nou Barris, però “mirarem a veure si podem fer algún manteniment per arreglar alguna cosa”.

En aquesta pista juguen habitualment un centenar de nens i nenes, a banda dels equips seniors, entre ells el primer equip que milita a la segona divisió A de futbol sala.