Concert d’Amarok al Centre Cívic Les Basses

El grup presenta ‘Mujer Luna’, el cinquè treball de la seva trajectòria

La banda Amarok s’endinsa en la gira de presentació del seu últim treball discogràfic: ‘Mujer Luna’, i ofereix aquesta nit un concert a l’auditori de Les Basses, al Turó de la Peira. Amarok és un grup que fa més de 10 anys que recorre els camins de la música altenativa i durant aquest temps ha explorat els camps de la New Age, la música electrònica, les noves músiques, el folk, la música ètnica i el rock simfònic. Segells tan prestigiosos com Lyricon i Tecnosaga a Espanya, Belle Antique al Japó i Luna Negra a Mèxic han editat els seus discos.
Amarok, que vol dir llop en llengua esquimal, es va formar a principis del 1990 amb la unió de Robert Santamaría i Lídia Cerón. En Robert és teclista i compositor i aleshores elaborava música electrònica pels seus propis àudio-visuals de naturalesa i divulgació científica. La Lídia té una entranyable veu que ha cultivat amb la seva formació clàssica. A l’estiu del 1991 s’edita el seu primer MC ‘Migracions’ i al Febrer del 1992 és convidat a participar al IV Encuentro Iberoamericano de Música Electrónica, celebrat a Caracas (Veneçuela).
Al 1999 Amarok participa a La Cova, III Encontre internacional de noves músiques de Catalunya realitzat a l’Espluga de Francolí (Tarragona) i al 1r festival de música medieval Dragón, a Pinto (Madrid). Uns mesos després, el grup ofereix la pre-estrena del seu quart àlbum en el cicle de folk del C.A.T. (Centre Artesà Tradicionàrius) de Barcelona.
Les participacions del grup en el programa “Hidrogen” han culminat amb la gravació de dos temes per a la sèrie de vídeos i CD’s sobre la naturalesa a Catalunya.

Al cinquè treball discogràfic del grup, ‘Mujer Luna’, destaca una presència més forta d’elements del rock simfònic i la música mediterrània que en treballs anteriors. Entre la tardor del 2002 i la primavera del 2003 el grup té prevista la gira de presentació de l´àlbum, amb una nova formació que consta de 7 components:

Robert Santamaría: Teclats, saz, guitarra de 12 cordes.
Marta Segura: Veu
Manel Mayol: Flauta travessera, tin whistle, veu, didjeridoo
Víctor Estrada: Guitarra espanyola, baix
Pau Zañartu: Bateria i percussions
Carlos Gallego: Guitarra elèctrica, baix i veu
Mireia Sisquella: Saxo soprà

Concert d’Amarok
Centre Cívic Les Basses
22:30 h.
Preu: 7 euros.