L’IES Valldemossa celebra les seves “noces de plata” al barri de Porta

Una setmana plena d’actes per recordar els 25 anys de vida del centre educatiu

“El barri de Porta, que és d’on venien majoritàriament els nostres alumnes, era un barri obrer, amb condicions difícils, i el fet que hi hagués un institut al barri, representava entrar en el món modern. Jo penso que tot això va ser una cosa molt important per a la gent del barri. I els alumnes estaven molt motivats, perquè veien molt clarament què representava per a ells estudiar el BUP”. Són paraules d’en Manel Tost, un dels directors que han passat per l’Institut Valldemossa, que enguany celebra els seus 25 anys de vida. Paraules que també formen part del llibre que s’ha elaborat per commemorar aquest aniversari i plasmar els records i les vivències d’alumnes, professors i tots els que d’una manera o una altra han estat vinculats a la història d’aquest institut que va néixer al 1977. Hi han escrit mestres, pares, administratius, alumnes i exalumnes. També inclou fotografies i d’altre material gràfic.

Els actes de celebració es van iniciar dilluns passat amb una taula rodona sobre el passat i el futur de l’ensenyament, i dimarts, hi va haver un partit de futbol entre professors i exprofessors de l’institut. Aquesta tarda, la nostàlgia es dóna cita a l’institut amb la Trobada d’alumnes, pares i professors d’ara i d’abans. A les 19 h hi haurà uns breus Parlaments i una interpretació musical a càrrec del Grup de Flautes de l’Institut Valldemossa. El lloc escollit per a la trobada és l’església de Sant Esteve, al costat de l’institut (entrada per c/ Palma de Mallorca). A partir de les 20 h, piscolabis i actuació musical: ‘Barcelona Jazz Cat i Swing set’, al pati de l’Institut.
Demà divendres, de 9 a 11 del matí, es disputaran els partits finals de les lligues de bàsquet, futbol i volei d’alumnes i professors. A continuació es farà la representació teatral ‘Els pirates’, i es descobrirà el mosaic commemoratiu del 25è aniversari.
D’11 a 13 h hi haurà una actuació i tallers del circ de Nou Barris, i després el lliurament dels trofeus esportius. El dinar, a les 14.30 h, serà un dinar d’aniversari de professors, exprofessors i personal no docent.
Les celebracions continuen dissabte amb la Plantada del 1er arbre als Jardins del pg. Andreu Nin i la cloenda de l’aniversari. L’’AMPA de l’Institut Valldemossa organitza una Cursa atlètica pel barri i una botifarrada al pati del centre.

Altres activitats:
Exposició fotogràfica ’25 anys – 25 imatges’, i venda del llibre del 25è aniversari.