Constituïda la Comissió de Treball de Roquetes

El nou òrgan permetrà impulsar un pla comunitari al barri

La constitució i primera reunió de la Comissió de Treball de Roquetes va aplegar anit representants polítics del Districte de Nou Barris i membres de diferents entitats de la zona, entre elles l’associació de veïns. Durant aquest contacte inicial, la plataforma que agrupa algunes entitats del barri va manifestar el desig d’incloure el treball que han estat realitzant en diferents aspectes com l’urbanisme o la necessitat d’equipaments dins el marc de la nova comissió. L’AVV vol que siguin les entitats les que decideixen quins tècnics portaran el pla comunitari que ha de sortir de la comissió. El regidor de Nou Barris, Manuel Pérez, va dir que ‘les condicions són obertes i estem disposats a discutir-lo tot”. Joan Jubert, gerent de Districte, va establir 4 eixos possibles per iniciar el treball: l’anàlisi del barri, l’estratègia a seguir, la creació d’un equip comunitari i la participació àmplia dels veïns de Roquetes. Tot això complementat amb la participació de la Generalitat dins el procés, participació que encara no està definida.
La dotació econòmica vindrà aportada per les administracions i altres agents, un cop el pla estigui dissenyat i aprovat.

Un dels membres de l’associació va dir que l’opció del pla comunitari és positiva sempre i quan hi hagi al darrera una administració que posi en marxa els resultats d’una forma àgil, ja que el barri sempre ha hagut de mobilitzar-se si volia millores i mésinversió.
La comissió té ara la tasca de decidir com organitzar-se i amb quina metodologia per arribar als objectius que es pactin entre tots. El conseller Jaume Gatell va destacar la importància de ‘redescubrir la comunicació i el barri’ i d’iniciar ‘un procés d’educació de tots: veïns, polítics i tècnics’.

Les entitats que formen part d’aquesta comissió que es va crear ahir, són: l’AVV de Roquetes, l’entitat Sobreàtic, el grup ecologista Grodema, l’Associació de Gent Gran de Roquetes, l’Arxiu Històric de Roquetes, l’Associació Ton i Guida de Promoció Socia, el Grup de Rol Roquetes, l’associació Projectart, l’AMPA Escola Bressol El Castell i la Xarxa d’Intercanvis i coneixements.

Entrades relacionades!