Reunió Europea de Grups Promotors de la Consulta Social a l’Ateneu Popular

Un dels objectius és que se celebri a les eleccions europees del 2004 una consulta social massiva coordinada a tota la UE

Seattle, Praga, Gènova… són ja símbols de la creixent lluita global dels moviments socials contra les organitzacions internacionals i el neoliberalisme econòmic. La Consulta Social a Europa (CSE) sorgeix en el si del moviment social que lluita contra la globalització capitalista i les seves polítiques neoliberals, i principalment amb motiu de tres realitats: la convergència dels moviments socials que treballen per “Un Altre Món”, la necessitat de crear un espai comú per a coordinar-los i descentralitzar la lluita, i la idea de qüestionar la democràcia actual realitzant accions de democràcia participativa.
La proposta d’aquesta xarxa és que la Consulta Social Europea vagi cap a l’objectiu de “Transformar la Societat”. Els mètodes escollits són l’aprofundiment en l’anàlisi i la crítica del sistema econòmic, polític i social actual, i la construcció d’alternatives. Tot això a través de la creació d’un espai a nivell europeu que integri la visió i l’acció del màxim nombre de persones i sectors.

La Consulta Social Europea permetria reforçar el treball dels grups i xarxes locals, i connectar aquests amb d’altres lluites a nivell global. Aquest procés consta d’una consulta interna entre els col·lectius i moviments socials per promoure un debat que finalitzarà amb la convocatòria d’una primera Trobada Internacional de Consulta Europea.

Una proposta concreta és que, coincidint amb les eleccions europees del 2004, es realitzi, per primera vegada, una consulta social massiva coordinada a nivell europeu; un exercici de democràcia participativa que qüestioni el sistema actual, buscant la participació de tota la població i la seva opinió.

Aquesta primera trobada està convocada pel 22 al 24 de febrer del 2003, en un lloc que es determinarà en la reunió de grups promotors que avui s’inicia a Barcelona, concretament a l’Ateneu Popular Nou Barris.

Trobada de representants d’associacions i col.lectius impulsors de la Consulta Social Europea.
Ateneu Popular de Nou Barris
Del 18 al 20 d’octubre
Es pot participar prèviament a través de la web. www.consultaeuropea.org