25 anys d’Acció, Lluita i Diversió

L’Ateneu Popular de Nou Barris celebra el seu aniversari durant tot el cap de setmana

Cap a l’any 76, a Nou Barris, es va aixecar una planta asfàltica parcialment situada en uns terrenys municipals. Aquesta planta no va trigar gaire a ser desmantellada: els veïns no volien tenir al costat de casa seva una fàbrica de ciment, fums i molèsties. Per això van prendre les naus industrials i van desmantellar la planta. Reclamaven que en el seu lloc, es construís un equipament cultural pel barri. Així va néixer l’Ateneu Popular de Nou Barris que al llarg dels darrers 25 anys s’ha convertit en un centre socio-cultural de referència tant a nivell nacional com internacional, i que engloba “l’acció ciutadana, la lluita i la diversió”. L’Ateneu ha escrit la seva història en un marc cultural però també social. A la seva escola de circ, els seus espectacles de música, teatre i dansa se sumen un gran nombre d’entitats socials que comparteixen espai i projectes, també presència dins de programes d’abast europeu o mundial (la xarxa cultural Trans Europe Halles, el Fòrum Social de Porto Alegre, …). L’Ateneu ha volgut demostrar amb la seva llarga experiència que és possible fer cultura des de la perifèria, sense oblidar el compromís social que sempre ha presidit la seva trajectòria.
Per celebrar els 25 anys, aquest cap de setmana s’ha preparat un programa d’actes molt especial:

Divendres 15, 20.30 h parlaments i sopar
22.30 h Ball amb orquestra
23.00 h Espectacle de foc i llum al carrer
23.30 h Segueix la marxa

Dissabte 16, 19.00 h Presentació llibre ’25 anys d’Ateneu Popular’
22.30 h Programa de circ: Rut Salama ‘Elle…Raquel’? I Duo Calypso ‘Coeurs en équilibre’.

Diumenge 17, 12.00 h Programa de circ: Rut Salama ‘Elle…Raquel’? i
Duo Calypso ‘Coeurs en équilibre’
19.00 h Musica i Humor amb ‘La Trova’

A la imatge, la planta asfàltica que veïns i veïnes van desmantellar al 1977, i on actualment està situat l’Ateneu Popular Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies