La construcció del pàrquing del carrer Pablo Iglesias desespera a veïns i comerciants

Els afectats denuncien la manca de previsió de l’Ajuntament a l’hora de fer una obra d’aquest tipus

Els carrers del barri de Prosperitat estan afectats des de fa uns mesos per la construcció d’un aparcament públic al carrer Pablo Iglesias. Es tracta d’un nou pàrquing que se situa a continuació d’un altre existent sota el mateix carrer. Amb tots dos seran 500 places que solventaran els problemes dels veïns conductors del barri.
Però els comerciants i veïns d’aquest tram del carrer Pablo Iglesias estan cansats de les molèsties que les obres de construcció del nou pàrquing estan creant al barri. Per construir les 250 places d’aparcament, alguns carrers s’han hagut de tallar i això ha provocat el caos circulatori. Els comerciants es queixen de la manca de previsió a l’hora de fer una obra com aquesta davant les pèrdues que diuen que estan tenint als seus negocis. Per això van demanar que s’instal·lés una passarel·la que conectés una banda i l’altre del carrer.
Un dels més perjudicats és un taller concessionari que ha de pagar pels guals que no pot fer servir a causa de l’obra. L’administrador del taller, Luís Martinez, diu que no tindrà cap ‘reducció d’impostos, perquè diuen que et deixen accés. Però jo no puc sortir amb els cotxes perquè sempre hi ha vehicles en 3 fileres aparcats al carrer Poeta Masifern, per on haig de sortir. Han posat un cartell que diu que no s’hi pot estacionar el cotxe, però clar, tal i com està la qüestió de l’aparcament sempre hi ha cotxes allà i jo em trobo bloquejat’. El Dionisio Juárez, un altre comerciant de Pablo Iglesias assegura que ‘la deducció que et poden fer d’un impost mai es compensatòria dels problemes econòmics que estem tenim. D’un impost de 120000-150000 pessetes a l’any, que em descomptin un 40 o inclús un 100 per cent, mai podrà compensar les pèrdues que estem tenint’.

La idea de l’empresa responsable, Pronoba, és connectar aquest nou pàrquing amb l’altre que ja existeix i fer que tots els vehicles entrin per la mateixa rampa. Això permetrà eliminar l’actual entrada del carrer Tissó, que a més, està en contra direcció i parteix el carrer, impedint la seva remodelació. Però aquest canvi requereix un acord amb els propietaris de l’antic aparcament que no acaben de veure-ho clar. ‘Evidentment no hi estem d’acord perquè es creen unes despeses addicionals. Entrarem pel carrer Nou Pins, tindrem una porta que obriran 500 cotxes i després una bifurcació cap als 2 aparcaments – explica Maruja Ruiz, propietària d’una plaça de pàrquing i presidenta de l’AVV de Prosperitat- Nosaltres ara tenim una entrada que està a l’aire lliure, no tenim despeses. A partir d’ara tindrem uns 25 metres o el que sigui, amb una despesa de llum 24 hores, la neteja, etc’.

Si el ritme d’obres és el previst, cap al desembre podria estar muntada l’estructura del pàrquing. Tres mesos després la instal·lació estaria coberta i es podria començar a urbanitzar el carrer.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies