Veïns i Ajuntament creen la comissió de cotxeres de borbó

Els representants definiran quins equipaments es construiran al solar quan es traslladin els autobusos

El desmantellament de les cotxeres d’autobusos de l’Avinguda Borbó encara no té una data concreta, però segons l’Ajuntament el compromís és que es porti a terme durant l’any 2003. Entitats i veïns de Torre Llobeta inicien una nova etapa en aquest procés amb la creació d’una comissió de treball amb l’Ajuntament que pot retornar la confiança que molts veïns han perdut, després de 15 anys reclamant el trasllat de les cotxeres. “Tenim un arxiu de cartes, repostes i promeses… Que no s’han complert”, diu Dolores Millán, una veïna, “és per això que som una mica escèptics…”
Els responsables del Districte han proposat començar amb una anàlisi dels equipaments que hi ha al barri i de les possibles necessitats. La idea de l’Ajuntament és que 2 hectàrees emmig d’un barri poden convertir-se en un gran centre sòciocultural que serveixi a tota la ciutat. Els veïns de Torre Llobeta defensen però, la prioritat de crear equipaments pel barri i per al districte. La Plataforma Alternativa de les Cotxeres de Borbó assegura “haver fet un sondeig pel barri”, segons Patricia Balboa, una de les seves integrants, on han sortit propostes com “un casal de gent gran, un centre de dia, un ambulatori, l’ampliació de la biblioteca de Torre Llobeta i més zones verdes, perquè ara estem envoltats de ciment”.
Els assistents a la comissió veuen molt positiu que aquest sistema els permeti tenir més informació sobre els plans de TMB respecte a les cotxeres. Així iniciaran una sèrie de reunions conjuntes i un seguiment que els haurà de portar al desmantellament definitiu.
Les entitats estan disposades a participar en la comissió per decidir nous equipaments, però sense perdre de vista l’objectiu principal: que les cotxeres de Borbó es traslladin a Horta o bé al Triangle, l’any vinent.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies