Qui protegeix els nens?

Un dia per recordar els drets dels infants i les obligacions dels adults

Fa 13 anys que es va signar la Convenció dels Drets dels Infants. Un 20 de novembre com avui, l’Assemblea General de l’ONU ratificava l’acord en la seva resolució 44/25 i proclamava que la infància té dret a una atenció i una assistència especials.

L’associació Amb Ulls d’Infant recorda aquesta data per destacar que cal continuar treballant pel dret dels infants com a usuaris de la ciutat, especialment en dos vessants: primer escoltant el que diuen sobre com volen i necessiten que sigui la ciutat, i d’altra banda donant a conèixer les seves opinions i necessitats.

L’associació va fer una consulta a 100 nens i nenes de Nou Barris i va averiguar dues coses que van sortir a l’enquesta d’una forma reiterada: ‘com els hi agraden els parcs amb arbres i flors, i com els hi molesten els cotxes’. Amb aquestes dues dades, volen remarcar la importància de considerar els més petits com a qualsevol ciutadà adult a l’hora d’escollir a quin tipus de ciutat desitgen viure.

El grup també vol fer una crida a la conciència dels adults per evitar que algunes decisions dels poderosos, com l’inici d’una guerra, perjudiquin especialment a éssers innocents i indefensos com són els infants.

Amb Ulls d’Infant ha preparat la següent programació per recordar la Convenció dels Drets dels Infants, sota el lema ‘Fes-la complir, és el nostre deure’:

Dimecres 20
Actuació de ‘Els Rodamóns’, amb ‘Contes Roders’, a l’Ateneu Popular Nou Barris a les 18 hores.
Divendres 22
‘Contes Roders’ al C.C. Can Basté a les 18:30 hores.
Dissabte 23
Gran actuació de ‘La Tremenda Banda’ amb ‘Gresques Mundials’, a les 17 hores.
Actuació de la colla infantil dels Diables de Nou Barris, a les 18 hores.
Marquesina de la Via Júlia.
Dimecres 27
Xerrada-col·loqui: ‘Els més petits també tenen drets’ a les 17 hores a Racó de Joc (c/Formentera, 2).

Organitza: Amb Ulls d’Infant i l’Ateneu Popular Nou Barris, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.