Comencen les obres de construcció de la futura residència de Porta

El nou equipament tindrà 88 places i acollirà un centre de dia per a 32 usuaris

Aquest cap de setmana, veïns i representants de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya van col·locar plegats la primera pedra de la futura residència i centre de dia del barri de Porta. L’acte va comptar amb un elevat nombre d’assistents, la majoria gent gran del barri, que amb el suport de l’Associació de Veïns han aconseguit fer realitat un equipament llargament reivindicat.
Durant els parlaments, Irene Rigau, Consellera de Benestar Social i Família, va destacar la important inversió que la Generalitat de Catalunya està fent en la construcció d’equipaments i serveis destinats a la gent gran.
La futura residència assistida tindrà una capacitat de 88 places, distribuïdes en 48 habitacions individuals i 20 habitacions dobles. Serà un edifici de quatre plantes amb altell. Aquest se situarà al costat del nou casal d’avis, que hores d’ara està construint l’Ajuntament de Barcelona, en substitució de l’emblemàtic Casal ‘Casa Nostra’. Un centre de dia amb una capacitat per a 32 usuaris, situat a la planta baixa de la residència, complementarà el servei d’atenció a la gent gran.
La inversió total de la Generalitat per a la construcció de la residència i el centre de dia del barri de Porta és de més de 4 milions i mig d’euros. Els dos equipaments s’edificaran en un solar cedit en dret de superfície per l’Ajuntament de Barcelona. La seva finalització està prevista per al segon semestre de l’any 2004.