Montserrat Abelló xerra amb els poetes de Nou Barris

La degana de la poesia catalana, de 84 anys, convidada d’avui a la sessió dels Dijous Babèlics de l’Ateneu

L’espai ‘Dijous Babèlics’, que el col·lectiu poètic Semilunio organitza a l’Ateneu Popular Nou Barris, compta aquesta setmana amb una convidada d’excepció. Als seus 84 anys, Montserrat Abelló ha viscut moments molt significatius de la història i ha desenvolupat alhora una brillant carrera literària.
Aquests dies ha estat la seva condició d’exiliada en acabar la guerra civil espanyola, la que ha tingut més protagonisme que no la seva tasca com a traductora. Com ella diu, ‘sóc una dona que ha viscut èpoques crucials de la història: la proclamació de la República, l’aixecament militar, la Guerra civil i l’exili…’ L’acabament de la guerra la va portar, junt amb el seu pare, a exiliar-se primer a França, i després a Anglaterra. I mentre era a Londres, va començar la II Guerra Mundial, i el 1940 va traslladar-se a Xile.

Va ser al 1960 quan va tornar a Barcelona, i va publicar el seu primer llibre de poemes: Vida diària. Al llarg dels anys 70 es va llicenciar en llengua anglesa. Montserrat Abelló va contribuir a la difusió de la poesia catalana mitjançant traduccions a l’anglès.
El 1998 li va ser concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la seva tasca com a traductora. Aquest mateix any va publicar el poemari Dins l’esfera del Temps, que va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or de Poesia 1999. Manté una participació activa en recitals i el 2000 va participar en el VIII Seminari sobre la Traducció a Catalunya, organitzat per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Dijous Babèlics amb…Montserrat Abelló
(degana de la poesia catalana)

Org. Semilunio
Ateneu Popular Nou Barris
20:30 hores
Gratuït