Què va passar a l’any 2002 a Nou Barris?

Efemèrides

L’any 2002 ha portat molts records als veïns de Nou Barris. Especialment a Canyelles, que ha celebrat els 25 anys del barri. Els joves han pogut conèixer així la lluita dels antics veïns per convertir el que era un conjunt de camps i barraques sense llum ni aigua corrent en l’actual barri.

Una altra lluita que ha complert 25 anys ha estat la de l’Ateneu Popular de Nou Barris. Una gran festa va recordar els seus inicis, amb l’ocupació per part dels veïns de l’antiga fàbrica asfàltica i la posterior reivindicació de l’espai amb la marató de 40 hores d’espectacles. Avui aquella planta acull una escola de circ, un arxiu històric, tota mena d’entitats, espectacles, xerrades i exposicions.

També té els seus orígens a l’any 77 l’institut Sant Andreu, a Prosperitat, que va protagonitzar moltes lluites per millorar les seves condicions.

I encara més veterana és la secció esportiva Santa Eulàlia, una de les escoles de bàsket decanes de Catalunya, i cantera de grans jugadors. Són 50 anys d’esport al barri que també han viscut lluites, per conservar les antigues pistes, reclamades pel pàrroc de santa Eulàlia. Una lluita que es va perdre malgrat la mobilització ciutadana i esportiva.

I de l’esport a l’oci, l’Heron city ha complert el seu primer any de vida, i ho va celebrar amb un concert molt americà: amb el cantant de country Coyote dax.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies