Jornada de solidaritat amb la Galícia ennegrida del “Prestige”

La real Banda de Gaites d’Ourense posarà música a una degustació gratuïta de productes gallecs

Després de la tragèdia de l’enfonsament del petroler “Prestige”, Nou Barris acull a la plaça del Districte una jornada de solidaritat amb el poble gallec. Serà a les 13 h., quan la prestigiosa Banda de Gaitas d’Ourense oferirà una actuació, que acompanyarà una degustació de productes gallecs. Amb aquesta degustació es vol demostrar que es pot consumir amb tranquilitat el peix i marisc de Galícia que arriben als mercats, alhora que s’incentiva el seu consum com una manera d’ajudar aquets poble en un moment problemàtic.
La Real Banda de Gaitas da Deputación de Ourense representa els 15 mil alumnes que estudien els secrets de la gaita a l’Escola Povincial de Gaitas i pretén difondre i donar prestigi a la gaita com a “senyera” nacional de Galícia. La Real Banda actua habitualment als grans esdeveniments gallecs i gaudeix d’un gran reconeixement a nivell mundial. Proba d’això són els premis que han guanyat: el trofeu “The best overseas pipe band”, als mondials de Bandas de Gaitas de Glasgow (1991 i 1993), les medalles de reconeixement de les ciutats de Munich, Nürnberg i Berlín, les medalles d’or de la ciutat de Nantes, Caracas, Vaticano, Chicago, Buenos Aires, i fins i tot el trofeu “Ciutat de Nova York” després de la seva participació a la desfilada de Sant Patrici al 2000, entre molts altres premis i distincions.
La banda ha editat fins al moment 10 Cds i combina les tres variants de gaita gallega, aconseguint un so renovador. Tot i això, el seu repertori està composat per les melodies més representatives de la tradició musical gallega i dels països de “l’àrea cèltica”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies