Homenatge a Maria Mercè Marçal

Bidóteatr ofereix aquest vespre la lectura dramatitzada d’alguns dels principals textos de l’escriptora

El passat mes de novembre la poeta de l’Urgell Maria-Mercè Marçal (a la imatge) hagués complert 50 anys. Amb la intenció de retre-li homenatge, Feliu Formosa dirigeix avui a les 19 hores una lectura dramatitzada i escenificada de textos de l’escriptora, a càrrec del Taller de Bidóteatr, de l’Ateneu Popular de Nou Barris. “Contraban de llum” és el títol d’aquest homenatge, prenent el nom del treball d’assaig, biografia i antologia de Lluïsa Julià, un dels treballs més acurats i reconeguts sobre Maria-Mercè Marçal.

Maria Mercè Marçal (Barcelona, 1952-1998) va ser poeta, traductora i narradora. Llicenciada en Filologia Clàssica, va exercir de catedràtica de Llengua i Literatura Catalanes. Es va donar a conèixer l’any 1977 amb el recull de poemes “Cau de llunes” (Premi Carles Riba 1976). Des d’aleshores va publicar diversos poemaris, l’últim del quals, “Desglaç”, recull l’obra escrita entre el 1984 i el 1988. L’escriptora havia publicat també la novel.la “La passió segons Renée Vivien”, (Premi Carlemany 1994), que va obtenir diverses distincions de la crítica.

A més de prendre part activament en la vida literària catalana, va participar en la política i en moviments cívics com el feminista, que no va abandonar mai. Alguns cantautors catalans havien posat música i veu als seus poemes, com per exemple Marina Rossell, Ramon Muntaner, Teresa Rebull, Celdoni Fonoll i Maria del Mar Bonet. Va ser membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Va morir a Barcelona, el 5 de juliol de 1998, a causa d’un càncer, als 45 anys, just quan començava a viure la seva maduresa com a escriptora.

“Contraban de llum”, Homenatge a Maria-Mercè Marçal
Hora: 19 h.
Lloc: Ateneu Popular de Nou Barris
c/ Portlligat s/n
Preu: gratuït.