L’Agenda 21 de Nou Barris monopolitza l’últim ple de districte abans de les eleccions

La construcció d’habitatge enfronta als consellers de CiU i IC

L’últim Ple de Districte de Nou Barris d’aquesta legislatura, celebrat ahir al Fòrum Nord, es va obrir amb l’aprovació de l’Agenda 21 del districte, l’acord ciutadà per la sostenibilitat, que plateja 10 objectius a nivell ambiental, social i econòmic per fer un Districte més sostenible en els propers 10 anys (2003-2012). El conseller de Medi Ambient, Jordi de Miguel, va fer un explicació exhaustiva d’aquests objectius que passen per la potenciació del transport públic, la protecció de la serra de Collserola i el respecte a les espècies autòctones, la recollida de brossa selectiva, o l’ampliació del verd urbà al districte, entre molts altres punts. Veïns i polítics es van mostrar favorables en general amb els punts exposats, tot i que alguns veïns van reclamar que es tingui present aquest document durant la propera legislatura, ‘mani qui mani’.

Un altre punt del plenari va ser la construcció d’una torre d’habitatges per a joves al passeig Urrútia, fet que va desencadenar un debat ja tradicional entorn la necessitat d’habitatge protegit a Barcelona i les actuacions de les administracions. En referència a aquest cas concret, el principal centre de polèmica va ser l’alçada del bloc (un edifici de 15 plantes) que podria obstaculitzar la visió del Parc Central per la banda de Can Peguera. El conseller de Medi Ambient, Jordi de Miguel, va assegurar que s’evitarà trencar el paisatge tot construint al voltant dos corredors verds que connectin el Parc central amb el del Turó de la Peira.
Precisament l’equip de futbol que juga al camp situat a aquest parc va ser el protagonista d’un altre punt del dia: el Pla estratègic de l’esport del districte. Un representant del club del Turó de la Peira va reclamar millores a les seves instal.lacions, mentre el conseller d’esports negava la existència de deficiènces importants a les instal·lacions esportives del districte. El mateix conseller va destacar la necessitat de rentabilitzar millor algunes instal.lacions i de promocionar la pràctica de l’esport.
El regidor de Nou Barris, Manuel Pérez, va afirmar que no es faria un nou camp esportiu al Turó de la Peira.
La creació d’habitatge va enfrontar als consellers de CiU, Eduard Ràmia, i d’IC, Jordi de Miguel. De Miguel va acusar la Generalitat de no complir amb les seves competències en aquesta matèria, i Ràmia va respondre que l’Ajuntament no cedeix bons solars per construir-hi vivenda, i que el seu partit no accepta que es canvïin zones d’equipaments per fer pisos.

A la imatge, el conseller de Medi Ambient de Nou Barris, Jordi de Miguel, explica l’informe de l’Agenda 21 del Districte, durant el ple.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies