La primera guia comercial de Nou Barris agrupa botigues de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona

Aquest primer exemplar classifica i localitza tota l’oferta de comerç urbà de la zona nord del districte

Els comerciants de Nou Barris ja coneixen la primera guia que recull una part de l’oferta comercial del districte, la dels barris de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona. Aquesta edició inicial anirà seguida de 3 exemplars més amb la resta de barris, agrupats segons criteris de proximitat territorial. L’edició havia estat demanada a la Generalitat per la Federació de Comerç de Nou Barris, com un servei necessari, i alhora de reconeixement al treball diari del comerç urbà.

Aquesta primera guia comercial reconeix la tasca de les botigues que no es troben als grans eixos, però que són les més properes als ciutadans. Els comerços de Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona formen part d’aquesta primera entrega que es distribuirà bústia a bústia. ‘Són quatre guies d’oferta comercial, i la primera correspon a una població de 10000 habitants, amb 120 establiments comercials’, explica Jaume Anguerri, director general de Comerç de la Generalitat. El llistat inclou les parades i botigues que es poden trobar als 2 mercats de la zona, així com les tendes d’alimentació, tèxtil i calçat, ferreteries, farmàcies, papereries, estancs i d’altres branques del comerç. Al costat s’adjunta un mapa de situació dels comerços als carrers dels barris. L’inventari pot ser molt útil, per exemple per a un barri com Vallbona, que no disposa de cap farmàcia i necessita conèixer on hi ha d’altres establiments propers.

La segona guia correspondrà als barris de Roquetes, Canyelles, Verdum i Guineueta; el tercer exemplar, a Porta, Prosperitat i Trinitat Nova. Per últim, la quarta guia reunirà l’oferta comercial de Can Peguera, Turó de la Peira, Vilapicina i Torre Llobeta.

Els comerciants de la zona nord celebren aquesta iniciativa però també diuen que s’hauria d’haver fet abans. ‘Caldria donar més suport a aquests barris – comenta Antonio Rodríguez, president de l’Associació de Comerciants de Torre Baró- Ciutat Meridiana- Vallbona – perquè som els germans pobres, ja que les subvencions sempre les rebren les grans àrees, com la Via Júlia…’

Les guies estaran editades abans del mes de juny i reculliran tota l’oferta comercial dels 14 barris que integra el districte. La presentació del primer plànol comercial de Nou Barris s’emmarca dins la campanya ‘És el nostre comerç. DEIXA’T ESTIMAR’.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies