Inaugurat el Centre de Dia i Casal per a la gent gran de Prosperitat

Els veïns van rebre amb il·lusió un equipament molt esperat al barri

La Generalitat de Catalunya va posar oficialment ahir en servei el Casal i Centre de Dia per a gent gran del barri de Prosperitat, situat a la plaça Ángel Pestaña cantonada amb el carrer Enric Casanovas. Molts veïns es van apropar a la jornada de portes obertes per visitar les instal·lacions i celebrar l’apertura d’un espai molt reclamat a Prosperitat, que hores d’ara ja compta amb gairebé 200 socis.

Es tracta d’un edifici de quatre plantes que ocupa prop de 2000 metres quadrats de superfície. El nou casal serà gestionat per una junta d’usuaris. “El casal ha costat 17 anys de lluita però ha valgut la pena, -explica Maruja Ruiz, membre de la junta, -sembla mentida que hagis de lluitar 17 anys per a aconseguir una cosa tan justa, a un barri amb quasi 45000 habitants, però vaja, estem contents”. La representant veïnal va aprofitar els parlaments de l’acte per demanar a les institucions, la construcció d’apartaments tutelats per a gent gran al terreny contigu a l’edifici nou.

El centre de dia està pensat per a les persones que necessiten atenció especial. En total, dóna assistència a 32 persones. Inclou un servei de cuina i cafeteria per a 120 usuaris, perruqueria, bugaderia, un espai per a podologia, sales de reunions i una terrassa. El president de la Generalitat, Jordi Pujol, va inaugurar el nou equipament i va destacar la gran transformació de Nou Barris, ja que prèviament va visitar els habitatges ‘Governador 75’, i els de l’antic Cinema Cristal, al barri de Verdum.

El casal i el centre de dia han comptat amb una inversió de quasi 2 milions d’euros, a càrrec de la Generalitat. El terreny ha estat cedit per l’Ajuntament, que va estar representat durant l’acte pels tinents d’alcalde José Cuervo i Núria Carrera, i el regidor de Nou Barris, Manuel Pérez.
Durant els parlaments, el president de la Generalitat va insistir en la necessitat d’alliberar sòl per poder construir més equipaments com el que ahir es va inaugurar a Prosperitat.

Casal i Centre de Dia de Gent Gran Prosperitat
Pl. Àngel Pestaña (cantonada amb c/Enric Casanovas, 71-71b)
Tel. 93 350 29 04

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies