Trinitat Nova rep els primers fruïts d’anys de lluita per un ecobarri

60 families ja són propietàries de les primeres vivendes de la remodelació urbanística

Des de la primera reunió que es va fer a Trinitat Nova per posar en marxa un pla comunitari al barri han passat més de 8 anys. Llavors la substitució de prop de mil habitatges afectats d’aluminosi semblava una utopia. Ahir al matí per fi, 60 families van rebre les claus del seu nou pis, dins la primera promoció de vivendes de la remodelació de Trinitat Nova. Tanmateix, el pla comunitari és més que la construcció de vivendes noves. Es tracta d’un procés per dinamitzar socialment tots els sectors de la comunitat i revifar un barri que fins fa poc s’envellia progressivament.

Després de 50 anys vivint a uns dels primers blocs que el Patronat Municipal de l’Habitatge va fer a Trinitat Nova, el matrimoni Saladrigas va rebre les claus d’un habitatge nou al carrer Xafarines, sense aluminosi. Tot coincidint amb la celebració de les seves noces d’or, en Rafel i la Maria, veuen com el seu barri es modernitza, tot i que “potser massa tard per nosaltres que portem 50 anys vivint aquí”, assenyala en Rafel. La seva dona, la Maria, troba les habitacions una mica petites per adaptar els mobles de la vivenda antiga, però en general diu estar contenta amb el pis nou.

Ahir va ser un matí emotiu per a molts veïns que lluiten des de fa anys per transformar el barri i atreure de nou el jovent als seus carrers. Durant l’acte de lliurament de claus, el president de l’AVV de Trinitat Nova, Dado Rebollo, va celebrar que s’haguéssin aconseguit “unes viviendes dignes, i no com les conilleres on viviem abans”. Rebollo va destacar que durant 40 anys no s’havia edificat al barri, dèficit que ha provocat la marxa de la població més jove de Trinitat Nova, a la recerca d’habitatge i de zones més actives. “Abans tots volíem sortir d’aquí perquè deiem que això era un barri mort”. La situació ha començat a canviar, gràcies a l’esforç i el treball conjunt de veïns i administracions que perfilen un futur ple d’oportunitats per a un barri que s’haurà de construir amb criteris sostenibles, tal i com els seus habitants han decidit.

La renovació urbanística de Trinitat Nova és fruït de l’acord signat al 1999 per la Generalitat, l’Ajuntament i l’Associació de veïns del barri. La remodelació del barri comporta la subsitució de prop de 900 habitatges en els carrer Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna, i alhora la rehabilitació d’altres. Actualment s’estan construïnt 189 habitatges amb locals comercials i aparcaments al carrer Aiguablava que també formen part de la primera fase de remodelació.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies