Sortejada la penúltima promoció d’habitatges de la remodelació de Vivendes del Governador

119 pisos nous seran ocupats al proper setembre

Més de 300 persones van assistir ahir al sorteig de la penúltima promoció d’habitatges que substitueixen les vivendes del Governador, dins la remodelació d’aquest polígon del barri de Verdum. Els nous pisos estan repartits en 3 edificis linials entre els carrers Gòngora i Viladrosa, amb espais urbanitzats entre els blocs. En total són 119 vivendes de 2, 3 i 4 dormitoris.

El nou edifici és diferent dels que fins ara s’han construït dins la reforma del barri. “S’han volgut introduir noves tecnologies que són elements prefabricats de formigó en façana”, explica Montse Poch, aparelladora de l’Incasol i membre de l’equip de gestió de barris.

Els nous habitatges s’estan adjudicant en base al cens elaborat l’any 92 a Vivendes del Governador. Segons l’equip de gestió de l’oficina d’Incasol, al carrer Almansa, la remodelació s’ha fet sense excloure a ningú del barri, i “s’han construït les vivendes sense que ningú hagi hagut de sortir del barri”. Això vol dir que provisionalment la gent ha anat a viure a vivendes de 20-22 metres quadrats rehabilitades per la mateixa empresa, mentre s’enderrocaven les cases velles per a després poder construir-ne de noves al mateix indret. “No ha estat senzill fer l’ubicació provisional de la gent mentre construïem casa seva, i això no ens ha permès triar la gent en funció de l’antiguitat, sinó en funció de la situació del bloc que haviem d’enderrocar”, explica Poch.

Alguns veïns del barri, els que porten 30 o 40 anys a Vivendes de Governador i encara estan a l’espera del nou habitatge, no veuen clar aquest criteri d’adjudicació. Carles Blasco, responsable de gestió de l’oficina de Vivendes del Governador diu que “no s’ha primat l’edat de les persones ni de l’arribada al barri. S’ha prioritzat allò que calia enderrocar per alliberar sòl i poder edificar. Però a cada promoció ha passat que hi han hagut uns petits ‘sobrants’, i hem procurat que les persones més grans, no les que porten més temps al barri, sinó la gent gran, siguin prioritàries. En aquesta mateixa fase queden nou pisos i estem buscant persones grans perquè hi puguin anar-hi. Aquests criteris es van pactar amb l’Associació de Veïns l’any 92, quan es va establir el marc general de la remodelació”. Tot i això, Blasco afirma que hi ha variacions, però els criteris que se segueixen són ‘urbanístics’.

Al setembre, està previst que els veïns d’aquesta promoció puguin ocupar la seva vivenda i això permeti enderrocar els blocs del Governador que queden pendents, per així poder iniciar la construcció de l’última fase, que completarà la remodelació que gestiona l’Institut Català del Sòl.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies